Astrid Uhrenholdt Jacobsen avbildet i Holmenkollen i 2019.
Astrid Uhrenholdt Jacobsen fikk blant annet ikke imøtegå kritikk i en nyhetssak i januar. Det beklager nå NRK. Her er hun avbildet i Holmenkollen i 2019.

NRK beklager overfor Astrid Uhrenholdt Jacobsen

– NRK beklager at vi brukte en tittel som ikke hadde dekning i saken.

Publisert Sist oppdatert

NRK beklager overfor tidligere langrennsstjerne Astrid Uhrenholdt Jacobsen for en nyhetsartikkel som ble publisert 26. januar i år.

Saken handlet om hva den norske utøverkomiteen - der Uhrenholdt Jacobsen er leder - tenkte om inkludering av russiske og belarusiske utøvere til internasjonale idrettskonkurranser grunnet invasjonskrigen i Ukraina. 

Saken siterte et innlegg som Uhrenholdt Jacobsen hadde holdt i et møte med Den internasjonale olympiske komité (IOC).

«I tittelen på artikkelen sto det at «Jacobsen tok til orde for Russland-retur i IOC-møte». Dette er ikke riktig – det var ikke et tema å slippe Russland inn i internasjonale konkurranser, men om enkeltutøvere kunne konkurrere under nøytralt flagg. NRK beklager at vi brukte en tittel som ikke hadde dekning i saken, og tittelen er nå endret», skriver NRK i en melding.

NRK hadde heller ikke intervjuet Uhrenholdt Jacobsen om innlegget, og hun fikk ikke imøtegå sitater i saken fra den svenske utøverrepresentanten Sebastian Samuelsson.

«NRK beklager dette, samt at hun ikke fikk anledning til å gi leserne mer utdypende informasjon om sitt standpunkt om et omdiskutert tema før saken ble publisert», skriver NRK.

Den omtalte saken har nå fått en rettelogg med teksten

«NRK har i ettertid av publisering beklaget den første tittelen som ble brukt i denne saken og endret denne».

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@medier24.no

Powered by Labrador CMS