Eirik Hoff Lysholm, sjefredaktør i Avisa Oslo

MENINGER:

Velkommen til Avisa Oslo, Erik!

«Ingen kjenner Oslo som AO og ingen bryr seg om denne byen som oss. Derfor skal vi ta oss den tida det tar å bygge den avisposisjonen som byen fortjener.», skriver Eirik Hoff Lysholm, sjefredaktør i Avisa Oslo. 

Publisert Sist oppdatert

Medier24-redaktør Erik Waatland ønsker på ekstremt tabloid vis velkommen til en redaksjon han ikke har besøkt og ei avis han sier han ikke leser.

Jeg oppfordrer ham til å gjøre begge deler snarest, og garanterer at han blir både blidere og mer opplyst av det.

Men før jeg ønsker velkommen til en hyggelig kaffekopp i Tollgaarden, skal jeg gi deg rett i en ting, Erik: Å bygge Oslos lokalavis er et prosjekt som vil ta lengre tid og koste mer penger enn noen kanskje trodde på forhånd. Men du har også rett i at vi nå er på rett vei, og jeg kan love deg at alle piler peker i riktig retning.

Veksten i antall betalende abonnenter er på 12,9 prosent målt mot samme uke i fjor. Dette er tall vi er veldig fornøyde med, og vi har aldri hatt så mange abonnenter som det vi har nå.

Enda mer gledelig er en enorm vekst i sidevisninger og antall abonnenter som leser oss hver dag. Der har vi vokst 30 prosent i samme periode. Det tyder på at vi er i ferd med å bygge en stadig sterkere posisjon.

I tillegg besøkes vi daglig av inntil tre ganger så mange +Alt-abonnenter fra andre aviser som egne abonnenter. Dette gir et betydelig bidrag til Amedia-konsernet, selv om det ikke gjenspeiles i våre egne økonomiske resultater eller opplagstall.

På vei inn i denne sommerferien, og en sommerkampanje som jeg tenker vil gi oss enda flere abonnenter, er status at vi har det enormt morsomt på jobb. 

Det ser ut til å smitte over på abonnenter og lesere. De bruker oss mer enn noen gang.

Så det jeg først og fremst har veldig lyst til å ønske deg velkommen til, Erik, er det jeg vil påstå er Norges beste og gøyeste redaksjonelle miljø å jobbe i. Med det jeg vil tro er Norges yngste lesere. 

Velkommen til Avisa Oslo der:

  • …det rykkes, reageres og publiseres før andre redaksjoner har fått med seg at noe skjer. Etter blålysene kommer det en journalist på sparkesykkel. Vi er der det skjer, når det skjer.

  • …vi i januar hadde bedre kontroll på kaoset i byens kollektivtrafikk enn Ruter selv. Og der vi i månedene etterpå har dokumentert, avslørt og kommentert milliardspillet rundt Unibuss. På en måte som Oslos befolkning aldri ville fått innsikt i.

  • …Ruter-sjefen selv kom på morgenmøte for et par uker siden for å møte journalistene som har ringt hans ansatte flere ganger om dagen i månedsvis. Til helgen snakker han for øvrig ut i AO om jobben som han har til felles med oss i Avisa Oslo: Vi skal begge skal binde sammen byen og Oslo-folk.

  • …vi daglig søker innsyn i stort og smått, og gir leserne innsikt i lokale forhold de strengt tatt bør vite om, men uten oss ikke ville ha fått kjennskap til.

  • …vi mange ganger i uka lager sosiale medier-videoer som når titalls tusen mennesker.

  • …medarbeidere til stadighet headhuntes fordi større og rikere mediebedrifter leser oss og ser at vi har skapt en talentfabrikk med svært dyktige journalister.

  • …men nye, dyktige journalister står i kø for å jobbe. Sist hadde vi 120 kvalifiserte søkere på to utlyste stillinger.

  • …vi har en eier i Amedia som viser imponerende vilje og økonomiske muskler til å satse på en posisjon som de vet at Oslo trenger. 

  • …vi jobber med systemer, støttefunksjoner og innsikt som jeg er grenseløst imponert over etter mine drøye ni måneder i jobben.

  • …jeg finner det ekstremt meningsfullt og skikkelig gøy å gå på jobb. 

Når jeg tar sommerferie etter neste uke, vil jeg siden starten i begynnelsen av oktober ha levert 60 kommentarartikler om lokale forhold i Oslo. Mange av dem leses nå av flere enn det jeg var vant til i Dagsavisen, og det kommer til å bli flere lesere.

I tillegg har jeg svært mye mer på hjertet, i likhet med resten av redaksjonen her. Så jeg kan love at vi ikke kommer til å gi oss: Vi skal bygge en avisposisjon tålmodig, tabloid og strukturert etter den planen vi nå har lagt. Det skjer ikke over natta, men jobben må gjøres år for år, uke for uke, dag for dag og time for time.

Til slutt har jeg tro på at det vil bli like utenkelig med Oslo uten AO som Bodø uten Avisa Nordland eller Fredrikstad uten Fredriksstad Blad. Og i så fall vil Oslo være en bedre by å bo i og befolkningen være mer opplyst enn de ville vært uten oss.

Tro meg: Det er jaggu et motiverende oppdrag å ha. 

———————————————-

Dette er et debattinnlegg, og gir uttrykk for skribentens mening. Har du lyst til å skrive i Medier24? Send ditt innlegg til meninger@medier24.no.

Powered by Labrador CMS