Første tegningen i den nye satsingen er av bråket rundt Kebbelife, som ble vraket i Morgenbladet og gikk til Klassekampen.

Subjekt lanserer ukentlig tegneseriestripe på forsiden

Satser videre på avistegningen, sier sjefredaktør Danby Choi.

Publisert

Subjekt lanserer ukentlig tegneseriestripe på forsiden, der tegneren Viktor G. Khoury får utfolde seg. I en pressemelding kaller sjefredaktør Danby Choi det for en videre satsing på avistegningen.

– En dyktig avistegner evner å illustrere en sak slik at den blir umulig å misforstå. Den gjør de eksisterende poengene enda sterkere, og gir leserne stor merverdi, sier Choi.

Tegningen på forsiden vil oppdatere seg ukentlig, hver torsdag.

Ideen til satsingen kom da det ble kjent at Mette Hellenes med «Kebbelife» ble vraket i Morgenbladet - før hun gikk til Klassekampen.

Choi mener det er kritisk at avistegningen er på vei til å forsvinne fra avisene, og at vi må bli bedre på å tolerere skarpe ytringer.

– Avistegningen må gjerne støte leserne, og jeg tror Subjekt er avisen for de skarpsindige ytringene, sier Choi.

Tegneren Khoury påpeker at satire og karikatur har fått større konsekvenser enn før - og at det kan være en grunn til at det nedprioriteres i mediene.

– Avistegningen blir kanskje ansett som avleggs, noe som tilhørte papiravisens tabloidrammer. Men digitale utgivelser har endeløst visuelt potensiale. Så hvis man har sterke meninger og er god med pennen, er det fortsatt håp for old school-satirikere.

Powered by Labrador CMS