Skuespiller Nasrin Khusrawi og stortingspresident Masud Gharahkhani var gjester hos Rima Iraki i forrige ukes Urix. Med på linje er NRK-korrespondent Yama Wolasmal.

MENINGER:

Jeg kan ikke svare på vegne av hele Medie-Norge, men jeg kan gjøre det på vegne av Urix

«Vi etterstreber alltid å inkludere flere stemmer i utenriks­dekningen vår», skriver Rima Iraki.

Publisert Sist oppdatert

Denne teksten er et svar på Ayesha Wolasmals innlegg om globalisering av nyhetsstudio. Irakis tekst ble først publisert i et kommentarfelt på Facebook, og er gjengitt med tillatelse.

Hei Ayesha! Jeg er enig i at det er viktig å se utover den norske knaggen. Det støtter jeg deg 100 prosent i. Vi etterstreber alltid å inkludere flere stemmer i utenriksdekningen vår. Nyanser er viktig, og vi må passe oss for etnosentrisme når vi dekker regimer som er ulike våre egne.

Jeg kan ikke svare på vegne av hele Medie-Norge, men jeg kan gjøre det på vegne av Urix. Jeg er ikke helt enig i kritikken du kommer med. Du etterspør flere engelskspråklige eksperter i Urix. Det har vi jo nesten alltid. Opptil flere også!

Så jeg vet ikke helt om jeg forstår kritikken. En globalisering av nyhetsstudioene våre handler også om å vise at det som skjer «langt der borte» også har en innvirkning på oss her hjemme. Opprøret i Iran berører mange i Norge, og det føles nært. Derfor er det relevant å invitere de norsk-iranske stemmene og lytte til dem.

Det er uvanlig at en stortingspresident engasjerer seg på denne måten i en utenrikssak slik Gharakani har gjort. Derfor er det ikke helt irrelevant å invitere ham til Urix. I tillegg hadde vi et intervju med den iranske aktivisten Masih Alinejad – på engelsk.

Når det er sagt skulle vi gjerne også hatt med norsk-iranske stemmer som var mer regimevennlige. Men som vi opplyste om i Urix ønsket de ikke å stå fram, av frykt for reaksjonene som kunne komme.

Heldigvis bidro vår korrespondent Yama Wolasmal til å nyansere bildet i sin analyse. Han pekte på at dette ikke bare handler om hijab, men så mye mer. Og han fortalte at regimet også har mye støtte i befolkningen.

Yama leverte også en solid sak fra Libanon der flere ulike stemmer fikk satt det hele i perspektiv.

———————————————-

For ordens skyld: Ayesha Wolasmal er søsteren til Yama Wolasmal, som bidro i nevnte Urix-program.

Dette er et debattinnlegg, og gir uttrykk for skribentens mening. Har du lyst til å skrive i Medier24? Send ditt innlegg til meninger@medier24.no.

Powered by Labrador CMS