Illustrasjonsbilde av NRK-flagg.
Illustrasjonsbilde av NRK-flagg.

Disse får penger i neste års TV-aksjon på NRK

Barnekreft­foreningen er tildelt TV-aksjonen i NRK for 2024.

Publisert Sist oppdatert

For pengene skal det bygges familiesentre i Tromsø, Bergen, Trondheim og Oslo hvor barn og unge som rammes av kreft og andre alvorlige sykdommer kan være sammen med sine familier, opplyser NRK i en pressemelding.

Det er ved universitetssykehusene i Tromsø, Bergen, Trondheim og Oslo Barnekreftforeningen ønsker å bygge familiesentre. Her skal foreldre og søsken lett kunne bevege seg mellom sykehuset og senteret slik at familien kan leve et tilnærmet normalt hverdagsliv, står det i pressemeldingen.

Kringkastingssjef Vibeke Fürst Haugen er meget fornøyd med tildelingen. 

– Jeg er helt sikker på at dette blir en TV-aksjon som vil engasjere befolkningen i 2024. Vi i NRK er stolte over å videreføre verdens største dugnad, som neste år er 50 år, sier Fürst Haugen.

 Barnekreftforeningen ble etablert i 1982 og har 6.000 medlemmer fordelt på 13 fylkeslag. Formålet med organisasjonen er å støtte barn og ungdom med kreft, og deres familier.

 Siden starten i 1974 er det samlet inn over elleve milliarder kroner gjennom TV-aksjonen, omregnet til dagens kroneverdi. De siste årene har innsamlingsbeløpet ligget på godt over 250 millioner kroner, ifølge NRK.

Totalt var det 14 som søkte om å få TV-aksjonen i NRK i 2024.

Powered by Labrador CMS