Tidligere daglig leder i BA, Katrine Bøckmann (fra venstre), MCB-sjef Helge O. Svela, BA-redaktør Guro Valland og tidligere redaktør Rune Ulvik møttes i forbindelse med innmeldingen mandag.
Tidligere daglig leder i BA, Katrine Bøckmann (fra venstre), MCB-sjef Helge O. Svela, BA-redaktør Guro Valland og tidligere redaktør Rune Ulvik møttes i forbindelse med innmeldingen mandag.

Bergensavisen vender tilbake til Medieklyngen i Bergen

– Medieklyngen er viktig for hele BA, sier påtroppende redaktør Guro Valland.

Publisert Sist oppdatert

Bergensavisen (BA) er tilbake i Medieklyngen i Bergen, opplyser avisen i en pressemelding.

Det var BA-redaktør Guro Valland som mandag meldte avisen inn igjen i klyngen i sin første uke i jobben.

BA flyttet ut av Media City Bergen (MCB) - som er klyngens hovedkvarter - i 2019, og meldte seg samtidig ut av Medieklyngen.

– Medieklyngen er viktig for hele BA. Det vil være en læreplass for redaksjonelle medarbeidere, et bindeledd til andre medieaktører og en viktig fasilitator for rekruttering, sier Valland, som tiltrer først som sjefredaktør og daglig leder i BA 3. januar.

– Spesielt tror jeg vi kan få mye igjen for å være en del av Datajournalistnettverket, som gir unik tilgang på redaksjonelle utviklere og datajournalister. Nettverket for unge journalister som snart starter virker også veldig lovende, fortsetter hun.

Men selv om BA nå melder seg inn igjen i klyngen, så gjør de gjør ikke comeback i MCB. Avishuset blir værende i lokalene i Vestre Torggaten i Bergen sentrum.

MCB-sjef Helge O. Svela er likevel glad for å få BA tilbake i klyngen.

– Vi har medlemmer fra Tromsø i nord til Kristiansand i sør, og BA-bygget i Vestre Torggaten er bare noen steinkast fra Media City Bergen. Det viktigste for oss er ikke hvor våre medlemmer er fysisk, men at de bidrar aktivt i klyngen. Jeg er sikker på at BA både har mye å lære bort til andre medlemmer, og at det er mye de kan lære av andre, sier Svela.

– BA er en stor og viktig avis i Bergen, og en av grunnleggerne av Media City Bergen. Jeg er svært glad for å ha dem tilbake i samarbeidet. Jeg tror BA kan tilføre Medieklyngen mye interessant innsikt og kompetanse, ikke minst fordi de er en av de største avisene i Amedia-systemet. Samtidig tror jeg BA kan nyte godt av samarbeidet i klyngen. Dette er vinn-vinn for alle parter, fortsetter han.

Powered by Labrador CMS