Isklumpen har fått kjenne på vær og vind siden helgen.

Lokalavisen strømmer smelting av iskube: – Har utvilsomt skapt et engasjement

I flere døgn har lokalavisen Sarpsborg Arbeiderblad strømmet smelting av en iskube på ett tonn for sine lesere.

Publisert Sist oppdatert

Siden helgen har journalist Odd Arne Ruud hatt en smeltende iskube på tomten sin, som strømmes direkte til Sarpsborg Arbeiderblads lesere.

Iskuben på et tonn ble til etter et ønske om å gjøre et stunt som var relatert til sommeren og varmen.

På telefon forteller Ruud at så langt har de hatt 4.384 avspillinger med en gjennomsnittstid på ett minutt og 45 sekunder. 

Total seertid har vært fem døgn, syv timer, 37 minutter og 20 sekunder. I tillegg har nesten 500 engasjert seg og tippet når iskuben er ferdig smeltet.

– Jeg er fornøyd. Det har utvilsomt skapt et engasjement, både i form av svar, men også at det har vært folk hjemme på tunet for å følge smeltingen skikkelig live, og ikke bare via sendingen, sier han til Medier24.

Ikke bare et stunt

Avisen har hatt flere direktesendinger, blant annet fra et temperaturbarometer utenfor redaksjonslokalet, samt av en foss da det var flomøkning i området.

Ruud forteller at de som avis er ferske på å sende direkte, og at slike direktesendinger er tosidig.

– Det øker kompetansen på huset slik at vi blir trygge på direktesendinger. Så er det underholdningsverdien i det, sier han.

– Slik utviklingen er så må vi være der med levende bilder. Dagen det smeller med store hendelser så må vi være der og ha den kompetansen på huset.

Mandag møtte avisen dog på problemer med direktesendingen. Systemet de bruker for å overføre bildene ble betalingstjeneste, som førte til at strømmingen stoppet.

– Da måtte jeg kjøre hjem og tegne abonnement, forteller Ruud og ler.

Han har også engasjert kona i prosjektet.

– Hun går ut hver dag klokken 12 og henger på lappene som viser hvor mye den har smeltet, sier han.

Fikk hjelp

For å få iskuben klar fikk han først hjelp fra en virksomhet utenfor Sarpsborg som rengjør IBC-containere, som bistod med en container. Så gikk turen videre til et fryselager i Rakkestad som kunne hjelpe til med å fryse tusen liter vann.

I flere døgn stod vannet på fryselageret for å bli gjennomfrosset. Da det var gjort fikk Ruud hjelp av en nabo med traktor for å frakte kuben til tunet sitt.

Tirsdag formiddag er det rundt en halv meter igjen i høyden på iskuben.

– Den smelter i alle bauger og kanter. Jeg tør ikke fastslå når dette er slutt, men det er mange eksperter som har gitt meg gode forklaringer på når den skal være ferdig smeltet. Så langt er det ingen som kommer til å slå til, sier Ruud og ler.

Ansvarlig redaktør Bernt Lyngstad synes ideen er et morsomt sommerstunt.

– Det er ikke det viktigste vi holder på med, men det er litt ålreit å ha noe litt annet på sommeren og en liten konkurranse, som vi pleier å ha, sier han.

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@medier24.no

Powered by Labrador CMS