Tom Harald Jenssen, forlagsdirektør i Cappelen Damm og Steffen Kragh, konsernsjef i Egmont og styreleder i Cappelen Damm holding.

Egmont overtar Bonniers andel i Cappelen Damm

Egmont overtar Bonniers eierandel i Cappelen Damm og blir dermed eneeier i forlaget.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel.

– Posisjonen som 100 prosent eier i Cappelen Damm passer svært godt med vår langsiktige, publisistiske rolle i Norge. Jeg er stolt over Cappelen Damms forfattere, forleggeri og digitale utvikling, sier konsernsjef i Egmont og styreleder i Cappelen Damm Holding, Steffen Kragh.

Med et heleid Cappelen Damm, i tillegg til mediehuset TV 2, magasinutgivelser i Story House Egmont og filmproduksjon i Nordisk Film, styrker Egmont sin posisjon som publisist i Norge.

Ifølge Dagens Næringsliv legger Egmont en milliard kroner på bordet for kjøpet.

Bonnier-eide Cappelen og Egmont-eide Damm fusjonerte i 2007. Bonnier har nå gitt Egmont mulighet til å kjøpe Bonniers andel.

– Vi gleder vi oss til å støtte forlaget videre på lang sikt. Det skjer mye spennende i forlagsbransjen, ikke minst på den digitale siden, sier Kragh.

Samtidig understreker han at Egmont ikke har planer om omlegginger og endringer i selskapet.

– Cappelen Damm styrer skuta svært godt. Jeg har fulgt utviklingen tett som styreleder og vil gjerne skryte av det arbeidet Cappelen Damms medarbeidere har stått for, sier han.

Powered by Labrador CMS