Fra venstre: Rektor ved UiB, Margareth Hagen, prisvinner Leif Ove Larsen og prorektor ved UiB, Pinar Heggernes.
Fra venstre: Rektor ved UiB, Margareth Hagen, prisvinner Leif Ove Larsen og prorektor ved UiB, Pinar Heggernes.

Medieprofessor Leif Ove Larsen tildeles Christieprisen

UiB-professoren får heder for sitt arbeid med å etablere Media City Bergen.

Publisert

Leif Ove Larsen får Christieprisen 2023 for sitt arbeid for å etablere kunnskapsklyngen i Media City Bergen (MCB), opplyser Universitetet i Bergen (UiB).

Larsen er professor ved Institutt for informasjon- og medievitenskap på UiB, og var en av drivkraftene bak etableringen av MCB.

– Verden kommer nå til Bergen for å lære hvordan mediebransje og akademia kan samarbeide. Vi må ha gjort noe riktig, sier han.

Juryleder og prorektor ved UiB, Pinar Heggernes, skryter av Larsens arbeid.

– Leif Ove Larsen har vært en drivkraft i etableringen og utviklingen av en av de mest vellykkede kunnskapsklyngene i Bergen, der søkelyset er på rollen teknologi og medier har for å sikre et velfungerende demokrati med opplyste og deltakende borgere, sier han

– Gjennom sin unike evne til å etablere nye møteplasser, kombinert med et brennende engasjement for sitt eget fagfelt, har Larsen klart å skape et tett, varig og velfungerende samarbeid mellom akademia, næringsliv og samfunnsliv, sier Heggernes.

Christieprisen deles ut årlig, og skal ifølge UiB tildeles «en person eller en virksomhet som har bidratt til å bygge bro mellom samfunnet og akademia, og synliggjort universitetets betydning for samfunnsutviklingen».

NRK-duoen Linda Eide og Gunnstein Akselberg fikk prisen for programmet Eides språksjov i 2021.

Powered by Labrador CMS