Christina Rezk Resar er fungerende redaktør i NRK Underholdning, og leder for Sophie Elise Isachsen.
Christina Rezk Resar er fungerende redaktør i NRK Underholdning, og leder for Sophie Elise Isachsen.

MENINGER:

Jeg vil gjerne forklare hvorfor NRK svarer som vi gjør

«Som oppdragsgiver må NRK ivareta Sophie Elise, både som innholdsleverandør til NRK og som menneske.», skriver Christina Rezk Resar.

Publisert Sist oppdatert

Bildet som Sophie Elise delte på Instagram, og raskt slettet, har de siste dagene skapt debatt.

Det stilles spørsmål om NRK kan fortsette samarbeidet med henne. Noen har også reagert på at NRK responderer så ordknapt på kritikken.

Vi forstår dette, så jeg vil gjerne forklare hvorfor NRK svarer som vi gjør i denne saken.

Vi tok umiddelbart kontakt med Sophie Elise da vi ble varslet om bildet, og hadde en grundig prat med henne. I samtalen sier hun tydelig ifra til oss om at hun ikke ønsker å uttale seg offentlig. I den situasjonen er det ikke riktig av oss å referere til hva hun har sagt i en konfidensiell samtale med NRK.

Dette handler om at NRK ikke bare har et redaksjonelt ansvar, men også et ansvar som oppdragsgiver. Som oppdragsgiver må NRK ivareta Sophie Elise, både som innholdsleverandør til NRK og som menneske.

Som leder ville jeg heller aldri gjengitt en samtale jeg har med en ansatt om en vanskelig sak.

Men det jeg kan si, er at forklaringen hun ga ikke gir grunnlag for å avbryte samarbeidet. Det er også dette jeg har sagt til mediene som har spurt de siste dagene.

Jeg er glad for at vi har en sterk debatt om presseetikk i og rundt NRK. Når det gjelder påstander om at NRK forskjellsbehandler når det er snakk om posting i sosiale medier, blant annet fra fagforeningen NRKJ, så er vi ikke enige i at denne saken er et eksempel på forskjellsbehandling av fast ansatte og oppdragstakere.

Hvis en fast ansatt hadde postet et lignende bilde, ville vår vurdering vært den samme. Dette ville ikke gitt noen konsekvenser for arbeidsforholdet i NRK.

Det er selvsagt heller ingen forskjellsbehandling når det gjelder det redaksjonelle.

Podkasten «Sophie og Fetisha» jobber i tråd med Vær Varsom-plakaten, i likhet med all annen redaksjonell virksomhet i NRK.

Sophie Elise er en viktig stemme for mange, og vi lager denne podkasten for å nå et publikum NRK tradisjonelt kanskje ikke treffer like godt som annet innhold.

Dette er en podkast der de to profilene selv bestemmer hva de ønsker å snakke om, og vi er ute etter deres perspektiver på samfunnet rundt dem.

———————————————-

Dette er et debattinnlegg, og gir uttrykk for skribentens mening. Har du lyst til å skrive i Medier24? Send ditt innlegg til meninger@medier24.no.

Powered by Labrador CMS