Fetisha Williams og Sophie Elise Isachsen leder NRK-podkasten sammen.

Sophie Elise tok ikke opp Instagram-bildet i podkasten:

I podkast-episoden med navnet «Uten soundtrack» blir ikke den omdiskuterte Instagram-bildet nevnt. NRK sier at profilene bestemmer selv hva de ønsker å snakke om.

Publisert Sist oppdatert

Siden mandag kveld har flere medier skrevet om NRK-profilen Sophie Elise, etter at hun la ut et bilde sammen med en annen influenser som holder en liten, gjennomsiktig pose med noe hvitt i.

Bildet ble slettet etter kort tid, men ble plukket opp av influenser Mats Hansen. Etter en stund ble også bildet fjernet fra Hansens Instagram-konto. Medier24 har sett bildet.

Onsdag kunne Medier24 melde at det på daværende tidspunkt var blitt publisert rundt 100 redaksjonelle oppslag.

Det var derfor knyttet stor spenning til om Sophie Elise og Fetisha William ville ta opp temaet i torsdagens episode av Sophie og Fetisha på appen NRK Radio.

Men i episoden «Uten soundtrack» som ble spilt inn på onsdag, blir ikke bildet som har skapt så mye oppmerksomhet nevnt.

Medier24 har hørt gjennom hele episoden.

Fungerende redaktør i NRK Underholdning, Christina Rezk Resar, svarer dette på spørsmål om NRK hadde lagt føringer om at Sophie Elise og Fetisha William ikke skulle snakke om det omstridte bildet

– Dette er en podkast der de to profilene selv bestemmer hva de ønsker å snakke om, og vår vurdering er om innholdet er innenfor NRKs etiske regelverk og Vær Varsom-plakaten, skriver Resar til Medier24.

Dette bekrefter redaksjonssjef i NRK Underholdning, Rune Lind.

Det omstridte bildet har fått flere til å kritisere Sophie Elises samarbeid med NRK.

Journalist og medieviter, Anki Gerhardsen, uttalt onsdag til Medier24 at NRK må avslutte kontrakt som hun mener har vært pinlig hele veien.

Powered by Labrador CMS