Chul Christian Aamodt, Hilde Nyman og Anders Lie Brenna i enerWE.
Chul Christian Aamodt, Hilde Nyman og Anders Lie Brenna i enerWE.

dkd

enerWe fusjonerer med NHST-selskap - lover bedre journalistikk

Nettavisen slår seg sammen med Europower.

Publisert Sist oppdatert

NHST-eide Europower AS og nisjenettstedet enerWE fusjonerer i et forsøk på å skape det de kaller «Norges viktigste energipublikasjon».

Etter fusjonen sitter NHST med 66,7 prosent av aksjekapitalen mens aksjonærene i enerWE sitter med 33,3 prosent.

– Vi har hatt «perfect fit» som prosjektnavn, og det er en god beskrivelse av hva vi mener denne kombinasjonen er, sier Europowers styreleder Trond Sundnes i en pressemelding.

Sundnes legger også til:

– Vi slår sammen to sterke fagmiljøer med solid bransjekompetanse og stor interesse for energifeltet, og vi kobler solide digitale inntekter i enerWE med Europowers sterke posisjon som abonnementsprodukt i energibransjen.

– Det er nå det starter

enerWes gründer og eier, Chul Christian Aamodt er glad for at avtalen med Europower nå er klar.

– Dette er noe jeg har hatt som mål i syv år. Jeg søkte jobb i både Aftenposten og VG uten engang å få lov til engang å komme på jobbintervju, sier Aamodt til Medier24.

Og fortsetter:

– Jeg forsto at for å få muligheten til å jobbe i et stort mediehus, så måtte jeg skape jobben selv. Derfor startet jeg enerWE.

– Når vi nå går sammen med Europower så føler jeg at et syv år langt jobbintervju er ferdig, og jeg fikk til slutt jobben. Jeg er stolt og glad over å få bli en del av Europower. Så det er nå det starter.

– Styrker vårt arbeid

Europower er både nyhetsleverandør og analysebyrå om og for kraftbransjen gjennom nettsiden europower-energi.no, magasinet Europower Energi, og kundemagasinet Vår Energi.

enerWE er på sin side en åpen nettavis som dekker den norske energibransjen. Bedriften har tre ansatte.

– Norge er en energinasjon, og energi er verdens viktigste råvare. Gjennom denne fusjonen styrker vi vårt arbeid med å løfte energispørsmålene høyere opp på samfunnsagendaen, sier Ivar Viktil, styredeler i enerWE.

Sundnes tror dette vil gi leserne bedre journalistikk.

– For leserne og abonnentene betyr dette en styrket redaksjon som kan levere mer og bedre journalistikk om og for energibransjen.

– For kommersielle kunder og partnere av Europower og enerWE betyr dette helt nye muligheter for å nå ut, fortsetter Sundnes.

For ordens skyld: Trond Sundnes er også styreleder i Medier24 AS.

Powered by Labrador CMS