Henrik Einangshaug bytter ut Trondheim med Harstad som arbeidssted.
Henrik Einangshaug bytter ut Trondheim med Harstad som arbeidssted.

Henrik Einangshaug forlater Dagbladet - klar for NRK Troms

– Håper at folket aksepterer en som snakker trøndersk på nordnytt, sier Henrik Einangshaug med glimt i øyet.

Publisert Sist oppdatert

Henrik Einangshaug forlater Dagbladet til fordel for journaliststilling hos NRK Troms og Finnmark.

Einangshaug kommer fra jobb på Dagbladets lokalkontor i Trondheim. Medier24 har tidligere skrevet at Dagbladet nå trapper ned satsingen på lokalkontoret i Trondheim og Bergen.

Nå blir Einangshaug NRKs mann på lokalkontoret i Harstad.

– Jeg ser virkelig fram til å begynne, og gleder meg stort til å ta fatt på de utfordringene som venter, og ikke minst bli kjent med byen, folket og alt det området har å by på, sier Einangshaug til Medier24.

Dermed bytter Einangshaug  ut Trondheim som arbeidssted med Harstad.

– Ser fram til å være med å sette dagsorden nasjonalt med saker fra Harstad og områdene rundt. Også håper jeg at folket aksepterer en som snakker trøndersk på nordnytt, sier han med glimt i øyet.

Medier24 har tidligere skrevet om at NRKs lokalkontor i Harstad også fortsetter med én journalist, fremfor to, som kontoret tradisjonelt har hatt.

– Slik det ser ut akkurat nå, blir du eneste journalist på lokalkontoret. Hvordan tror du det blir?

– Det tror jeg blir både utfordrende og lærerikt. Selv om det ikke er noe som er så trivelig og inspirerende som å ha gode kolleger rundt seg, er det utrolig hvor tett knyttet man likevel føler seg i dagens digitale samfunn, svarer Einangshaug .

Han beskriver tiden i Dagbladet som veldig fin.

– Jeg var så heldig å få jobbe med flere av landets dyktigste journalister på alt fra rykk og alvorlige saker, til større avsløringer og sterke historier. Trøndelag har i løpet av det siste året vært rammet av en rekke alvorlige saker, noe som igjen viser viktigheten av at media har tilstedeværelse i hele landet.

Powered by Labrador CMS