Klubbleder i Dagsavisen, Karstensen Pål Vårt Land Elias Bakken Johansen

Klubbleder om varslede kutt: – Mange som vil bekymre seg over helgen

– Jeg skal ikke legge skjul på at det er en ganske laber stemning i Dagsavisen i dag, sier klubbleder Pål Karstensen.

Publisert Sist oppdatert

Fredag varsler både Dagsavisen og Vårt Land at de vil gjøre kutt i organisasjonen. Bakgrunnen er at begge de Mentor Medier-eide avisene får redusert pressestøtte.

Dagsavisen mister over 6,3 millioner i støtte sammenlignet med i fjor, mens Vårt Land mister over 4,2 millioner.

Klubbleder i Dagsavisen, Pål Karstensen, forteller at de opplever det som tøft å få beskjed om at avisen får seks millioner mindre i støtte enn året før.

– Det er jo dramatisk å få kutt på seks millioner, slik at man plutselig havner i en situasjon hvor man må iverksette tiltak. Jeg skal ikke legge skjul på at det er en ganske laber stemning i Dagsavisen i dag, sier Karstensen til Medier24.

– Bekymre seg over helgen

Karstensen forteller at de ansatte ikke har fått noe mer informasjon enn at ledelsen må se hva konsekvensene vil bli for bedriften.

Det vil være et allmøte over helgen. Dermed går de ansatte inn i en usikker helg, påpeker Karstensen.

– Det er mange som vil lure og bekymre seg over helgen om hvilke tiltak som kommer. Det er en gjeng som har vært med på dette tidligere. Som jeg ofte sier, jo mer informasjon du kan gi tidlig, jo bedre er det.

Samtidig understreker Karstensen at han forstår ledelsen.

– Jeg har en forståelse for at når det er såpass store og dramatiske kutt, så trenger ledelsen tid på å faktisk finne ut hvor dramatisk det er, før de kommer med et forslag.

Karstensen forteller at de nå tar informasjonen til etterretning, og de vil jobbe videre med dette i neste uke.

– Min jobb som klubbleder er å få all informasjon på bordet, se konsekvensene og sørge for at de ansatte beholder jobbene sine. Det er prioritert nummer en, sier han.

Ser etter frivillige løsninger

Også sjefredaktør i Vårt Land, Bjørn Kristoffer Bore, varsler at avisen må gjennomføre kutt i bedriften.

Mentor-avisens klubbleder Elias Bakken Johansen forteller at de ansatte har blitt informert om at det må kuttes. Det vil i denne omgang være snakk om å få til frivillige løsninger.

– Signalene er at det må kuttes i stillinger. Da er tanken å gjennomføre det med frivillige tiltak. Vi håper og tro at det lar seg gjennomføre, sier Bakken Johansen til Medier24.

– Hva skjer om frivillige kutt ikke lar seg gjennomføre?

– Det er uvisst, og noe klubben vil følge med på. Det ble vist til alternative innsparingstiltak, men det ble ikke konkretisert. Men det er ikke snakk om oppsigelser, svarer Bakken Johansen.

– Hvordan er stemningen i Vårt Land nå?

– Det er selvsagt kjipe nyheter, som alle tar med største alvor. Klubben synes det er leit at det vil påvirke handlingsrommet til redaksjonen, og det å lage avis.

Bakken Johansen beskriver kommunikasjonen fra ledelsen som tydelig og god.

– De spiller med åpen kort og vi er informerte. Det er sånn det skal være.

Powered by Labrador CMS