Per Magne Tveiten, Mentor Medier.

Inntektene faller for Mentor Medier

Mentor Medier har nedgang i både inntekt og resultatet. Dagsavisen står for mesteparten av nedgangen. 

Publisert Sist oppdatert

Saken oppdateres.

Mandag la Mentor Medier frem kvartalstallene for første kvartal i 2024. Konsernet endte kvartalet med en EBITDA på 1,7 millioner kroner. Det er en nedgang fra samme kvartal i fjor, hvor de endte på 5, 2 millioner kroner. 

Resultatet inkluderer også engangseffekter fra første kvartal relatert til avviklingen av Rogalands Avis. 

I januar 2024 avviklet Dagsavisen virksomheten knyttet til Rogalands Avis i Stavanger. Dagsavisen er i en krevende økonomisk situasjon, og Rogalands Avis var isolert sett ikke økonomisk bærekraftig. I forbindelse med avviklingen av Rogalands Avis ble det kostnadsført engangseffekter på 6,1 millioner kroner.

– Mentor Medier har fått en stor kostnadsøkning spesielt knyttet til distribusjon. Dette gjør at papirproduktet blir stadig mindre lønnsomt, og viser betydningen av å digitalisere kundemassen, skriver styret i kvartalsrapporten. 

Brukerinntektene endte på 65,2 millioner kroner. Det er en nedgang på 3,1 millioner kroner fra året før. Konsernet skriver at Dagsavisen står for hoveddelen av nedgangen, mens de andre avisene hadde økning. 

Annonseinntektene var på 10,4 millioner kroner, 3,1 millioner kroner lavere enn første kvartal i 2023. 

Konsernet skriver at nedgangen skyldes primært en trafikkreduksjon hos Dagsavisen, delvis grunnet endringer i algoritmer på Facebook. 

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@medier24.no

Powered by Labrador CMS