Ingvild Bryn gikk gjennom Ida Wolden Baches CV på direkten torsdag, etter at flere reagerte på en sammenligning mello Wolden Baches CV og Jens Stoltenbergs CV, tirsdag.

Dagsrevyens bilde vekket harme - slik gjorde NRK opp for seg

Ida Wolden Baches CV ble grundig gjennomgått i torsdagens Dagsrevyen.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Dagsrevyen vekket tirsdag kveld reaksjoner, da de på direkten presenterte CV-ene til de to kandidatene til jobben som sentralbanksjef, Ida Wolden Backe og Jens Stoltenberg.

Mange, deriblant Vårt Lands kommentator Emil André Erstad reagerte på at Wolden Baches CV er presentert som mye kortere enn Stoltenbergs, og at det kun er nevnt at hun var forskningsassistent i 1998, for så å bli visesentralbanksjef i 2020.

Samtidig inneholder Stoltenbergs CV flere ministerposter i tillegg til jobben som statsminister.

Torsdag kveld presenterte imidlertid Dagsrevyen, ved anker Ingvild Bryn, en langt mer fyldig utgave av Wolden Baches CV.

– Muntlig sa vi at Ida Wolden Bache har gjort mye i Norges Bank siden hun kom inn som forskningsassistent i 1998, men vi har fått tilbakemeldinger på at CV-en, slik den var framstilt skriftlig, var noe mangelfull, sa Bryn.

Nyhetsanker Bryn fulgte så dette opp med å gå gjennom Wolden Baches CV, og viste blant annet til at hun har vært assisterende direktør og direktør i pengepolitisk avdeling.

Samtidig ble det påpekt at Wolden Bache har vært direktør for Finansiell stabilitet, og at hun har vært førsteamanuensis II ved Handelshøyskolen BI.

– Vi mener vi totalt sett i sendingen presenter en god fremstilling. Vi legger også til mer av Wolden Baches bakgrunn muntlig, sa redaksjonssjef Hanna Thorsen til Medier24 om saken torsdag ettermiddag.

Hun la også til:

– Det er naturlig at Stoltenberg sin CV er lengre enn Wolden Bache sin, siden han er eldre. Men det kan diskuteres om vi burde vært mer utfyllende også grafisk i Wolden Baches CV.

Powered by Labrador CMS