Subjekt-sjef Danby Cho, redaktør i Dagen, Vebjørn Selbekk, redaktør i Morgenbladet, Sun Heidi Sæbø, Mari Skurdal, redaktør i Klassekampen.
Subjekt-sjef Danby Cho, redaktør i Dagen, Vebjørn Selbekk, redaktør i Morgenbladet, Sun Heidi Sæbø, Mari Skurdal, redaktør i Klassekampen, er alle redaktører for riksdekkende aviser som mottar pressestøtte.

Professor kritisk til manglende åpenhet rundt lederlønn i pressestøtte-aviser

– Når man får offentlig støtte, er det ikke meningen at det skal brukes til veldig høye lønninger til enkeltpersoner, sier professor Paul Bjerke til Aftenposten.

Publisert Sist oppdatert

Aftenposten har kartlagt redaktørlønnen i de landsdekkende avisene som mottar pressestøtte. Lederlønningene er ikke er offentlig, selv om avisene mottar millioner i pressestøtte.

Professor Paul Bjerke i journalistikk ved Høgskolen i Volda er kritisk til dette.

– Når man får offentlig støtte, er det ikke meningen at det skal brukes til veldig høye lønninger til enkeltpersoner. Det er meningen at det skal brukes til å produsere journalistikk, sier Bjerke til Aftenposten.

Bjerke er også tidligere Klassekampen-redaktør.

Sjefredaktør Cornelia Kristiansen i Medier24 er blant redaktørene på Aftenpostens liste.

Det er Medietilsynet som deler ut pressestøtten. Hanne Sekkelsten, direktør for juridisk og regulatorisk avdeling i Medietilsynet, skriver til Aftenposten at pressestøtten skal gå til utgivelse av avisen.

– Så lenge tilskuddet brukes til dette, er det ingen ytterligere begrensninger i forskriften for hvordan det skal disponeres, skriver Sekkelsten til Aftenposten.

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@medier24.no

Powered by Labrador CMS