Danby Choi, her med VG-kommentator Shazia Majid, i en debatt på Pressens hus.
Danby Choi, her med VG-kommentator Shazia Majid, i en debatt på Pressens hus.

Danby Choi beklager Sophie Elise-støtte i egen avis

Sjefredaktør i Subjekt, Danby Choi, beklager at han har skrevet en kommentar om sin nære venn Sophie Elise i sin egen nettavis.

Publisert Sist oppdatert

– Jeg kan bare legge meg flat, og lære av dette tilfellet til neste gang. Subjekts lesere skal forvente høye presseetiske standarder, skriver Subjekts sjefredaktør Danby Choi i en kommentar i sin egen nettavis.

Bakgrunnen er medieoppstyret rundt NRK-profilen Sophie Elise, etter at hun la ut et bilde sammen med en annen influenser som holder en liten, gjennomsiktig pose med noe hvitt i.

Bildet ble senere slettet.

Influenseren har etter dette fått mye kritikk.

En av dem som engasjerte seg på Sophie Elises side i saken er Subjekt-redaktør Danby Choi.

Choi har tidligere vært åpen om at han er en god venn av Sophie Elise. Samtidig sier punkt 2,2 i Vær Varsom-plakaten at «redaktøren og den enkelte redaksjonelle medarbeider skal verne om sin uavhengighet, integritet og troverdighet».

Flere har reagert på at Subjekt-redaktøren har engasjert seg i saken og støttet sin nære venn - uten å erklære seg inhabil i dekningen av Sophie Elise.

I et intervju med Medier24 fredag, svarte Choi at han ser på kampen for ytringsfriheten og rusliberalismen som enda viktigere enn «Vær varsom»-plakatens punkt 2.2.

Nå anerkjenner han at publiseringen av kommentaren i sin egen nettavis har «dreid fokuset vekk fra sakens andre viktige og prinsipielle problemstillinger».

Samtidig er han klar på at han står for uttalelsene i de andre mediene som har intervjuet han.

– Tillit bygges opp i millimeter, og rives ned i meter. Derfor vil jeg også beklage til mine dyktige og hardarbeidende kollegaer. Jeg kan bare legge meg flat, og lære av dette tilfellet til neste gang.

Powered by Labrador CMS