NJ Trøndelags årsmøte var først lagt til et lokale som ikke er universelt utformet.

MENINGER:

Andre minoriteter har fått sin beskyttelse, vi må daglig slåss mot dumskapen

«NJ bør heretter garantere at alle møter skal holdes på steder med universell utforming, slik at ingen medlemmer blir utestengt på grunn av sine kroppslige plager.», skriver Tron Soot-Ryen.

Publisert Sist oppdatert

Jeg mottok med vantro innkalling til årsmøte i NJ i Trøndelag. Det skal holdes på Cafe Ni Muser.

For dere som ikke kjenner stedet: Det er et gammelt, fredet bygg, kun inngang via trapp, trapp opp til møterom i 2. et. Og trapp med til toalett i kjelleren. Lokalet er ikke egnet for folk som har gangbesvær eller sitter i rullestol. Det bekrefter de når jeg tar kontakt.

Jeg leser at 15-18% av befolkningen har en form for funksjonshemning, og selvsagt er det en del av dem blant NJs medlemmer.

Jeg er en av dem som ikke kommer med på det årsmøtet om det ikke flyttes.

Jeg tror ikke det er vond vilje, bare ubevisste styremedlemmer som glemmer at vi ikke alle kan sprette opp og ned trapper.

Rett og slett tanketomt fra journalister som ellers skriver om bevegelseshemmedes problemer i andre sammenhenger.

Ifølge et tidligere likestillings- og diskrimineringsombud er funksjonshemmede nå den mest diskriminerte gruppa i Norge. Andre minoriteter har fått sin beskyttelse, vi må daglig slåss mot dumskapen.

NJ bør heretter garantere at alle møter skal holdes på steder med universell utforming, slik at ingen medlemmer blir utestengt på grunn av sine kroppslige plager.

———————————————-

For ordens skyld: NJ Trøndelag skriver her at de allerede har funnet et annet lokale til årsmøtet.

Dette er et debattinnlegg, og gir uttrykk for skribentens mening. Har du lyst til å skrive i Medier24? Send ditt innlegg til meninger@medier24.no.

Powered by Labrador CMS