Forfatter og journalist Hilde Charlotte Solheim, programleder Fredrik Solvang og fagleder for NRK Nyhetsdivisjonen, Marius Tetlie.
Forfatter og journalist Hilde Charlotte Solheim, programleder Fredrik Solvang og fagleder for NRK Nyhetsdivisjonen, Marius Tetlie.

Refser pressen for kongedekningen: – Smålighet og latterlig pirking

NRK og resten av pressen fikk kritikk for kongedekningen under Debatten-sendingen.

Publisert Sist oppdatert

Pressens dekning av kong Harald var tema under tirsdagens utgave av Debatten.

Programleder Fredrik Solvang startet debatten med å presentere flere ulike saker fra pressens dekning av kongens hjemreise fra Malaysia.

Han tok også med et Dagsrevy-intervju med statsminister Jonas Gahr Støre, hvor statsministeren blant annet blir spurt av NRK om han forstår at det kan stilles spørsmål rundt den offentlige pengebruken for å hente kongen hjem.

Forsvaret har anslått at den vil havnet på rundt to millioner kroner.

Tidligere journalist Hilde Charlotte Solheim fikk spørsmål av programleder Solvang om hva hun synes om journalistikken til NRK.

– Det var en smålighet og latterlig pirking i et angivelig kritikkverdig forhold. Jeg vente på å høre hvem som fremmet kritikken, og så skjønte jeg at det var NRK, sier Solheim under Debatten.

Fagdirektør Marius Tetlie i NRK Nyhetsdivisjonen svarte på kritikken.

– Dette vil jeg kalle ordinær kritisk nyhetsjournalistikk. Vår agenda er ingen annen enn å belyse saken bredest mulig. Da stiller vi de spørsmålene vi mener er relevante, og disse var blant dem vi mener var relevante, sier Tetlie.

Offiser og Høyre-politiker Tom Myrvold var også invitert til Debatten. På LinkedIn kom han med kritikk mot den generelle pressedekningen.

– Dette er så ubegripelig nedverdigende av norsk presse at jeg skjemmes på nasjonens vegne, skrev Myrvold på LinkedIn.

På Debatten mente henviste han til spørsmålene rundt prislappen for kongens hjemreise fra Malaysia, som en «stråmannsdebatt startet av mediene».

Nyhetsredaktør Tone Tveøy Strøm-Gundersen svarte også for kritikken mot Aftenpostens kongedekning på Debatten.

Hun peker på at informasjonsbehovet er stort når kongen er syk i Malaysia. Hun mener at hvis ikke pressen viderebringer faktaene, så vil det oppstå spekulasjoner.

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@medier24.no

Powered by Labrador CMS