Aksjonist Ella Marie Hætta Isaksen har brukt mye tid på å snakke med pressen.
Aksjonist Ella Marie Hætta Isaksen har brukt mye tid på å snakke med pressen.

Aksjonist Ella Marie Hætta Isaksen: – Pressen kom for sent på banen

Artisten og aksjonisten Ella Marie Hætta Isaksen kommer med kritikk til pressen for å være sent på banen i Fosen-saken, og mener de mest tabloide avisene i Norge kommer dårligst ut.

Publisert Sist oppdatert

I forrige uke tok vindturbin-aktivister fra NSR Nuorat, ungdomsorganisasjonen til Norske Samers Riksforbund (NSR) og Natur og Ungdom seg inn i Olje- og Energidepartementet for å demonstrere mot to vindkraftanlegg på Fosen i Trøndelag.

Høyesterett kom i oktober 2021 fram til at anleggene er brudd på samiske rettigheter.

Demonstrasjonene har fortsatt og vokst i styrke, og aksjonistene har igjennom uken blokkert inngangene til flere departement. Torsdag ble flere demonstranter båret bort utenfor Finansdepartementet, der én av flere aksjoner foregår.

Den kjente artisten Ella Marie Hætta Isaksen er en av aksjonistene som har holdt stand i flere dager, og har brukt mye av tiden sin på å snakke med pressen.

– Det er mye presse, men det er vi glade for. Det er tilfredsstillende å se at saken får den medieoppmerksomheten den fortjener, og har fortjent i hvert fall siden rettsrunden begynte, sier hun til Medier24.

Samtidig er hun kritisk til pressedekningen.

– Jeg har vært misfornøyd med at pressen kom såpass sent på banen. Det var litt for lite mediedekning de første dagene av aksjonen da vi overnattet på departementet. Vi forstår ikke hvorfor det ikke hadde nyhetsverdi da, kommenterer hun.

Aksjonisten kommer også med stikk mot de mer tabloide avisene i Norge.

– De mest tabloide avisene i Norge kommer dårligst ut av hvordan de forholder seg til oss, spesielt når det kommer til Greta Thunberg. Vi føler et stort ansvar for å skjerme henne, forklarer Isaksen.

– Vil dere heller at pressen skal snakke med dere?

– Greta vil aller helst det. Det er et godt tegn på hvor dyktig aktivist hun er, at hun lar folk som bærer saken snakke for den.

Powered by Labrador CMS