Operasjonell leder i Discovery og ansvarlig redaktør i TVNorge, Espen Skoland.

Discovery sender ikke gullkampen på TVNorge - Utelukker ikke flere redaksjonelle endringer

Discovery sa først at alle norske medaljehåp skulle bli sendt på TV. Nå går OL-finalen i sandvolleyball kun på streaming, og kanalen utelukker ikke at det kommer flere endringer. – Det er ingen planlagte endringer i vårt sendeskjema for de neste dagene, presiserer kanalen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Mandag opplyste Discovery i en pressemelding at resten av sandvolleyball-turneringen kun vil vises på discovery+.

På det tidspunkte var de norske sandvolleyballgutta Anders Mol og Christian Sørum i kvartfinalen.

Nå skal de spille finalen, og flere reagerer på at den ikke blir sendt på TVNorge, slik Discovery opprinnelig hadde tenkt.

– Alle norske medaljehåp vil vises på lineær-TV, i tillegg til discovery+, sa operasjonell leder i Discovery og ansvarlig redaktør i TVNorge, Espen Skoland, før OL.

Finalisten Mol er en av dem som reagerte på avgjørelsen.

– Det er litt katastrofe, egentlig. Jeg vet ikke om det er fordi de vil tjene penger, men jeg syns det er veldig synd at det ikke er mulig å få det på lineær TV slik at det kan vises hjemme i norske stuer, sa Anders Mol til TV 2.

På Discoverys egen Facebook-side har flere uttrykt sin misnøye.

Som svar på kritikken skriver Discovery at det er redaksjonelle vurderinger bak avgjørelsen. De utelukker ikke at vil komme flere endringer i fremtiden.

«Vi har sagt at vi skal vise alle medaljeøvelser med norske utøvere i aksjon på våre TV-kanaler, men vi gjør redaksjonelle prioriteringer hele tiden. Nå prioriterer vi å løfte frem sandvolleyballen på discovery+. Vi utelukker ikke at flere slike redaksjonelle endringer vil forekomme fremover», skriver kanalen på Facebook.

Overfor Medier24 presiserer kommunikasjonsrådgiver i Discovery, Martin Hinsch, uttalelsen.

– Det er ingen planlagte endringer i vårt sendeskjema for de neste dagene. Det betyr at både håndball og friidrett går på TVNorge og vil også være tilgjengelig på discovery+, mens sandvolleyball fortsetter kun på discovery+, skriver han og fortsetter:

– Discovery+ er gratis for alle nye brukere under OL, og vi kommer også til å legge ut opptak av de viktigste norske høydepunktene uten å avsløre resultatet for de som ikke har anledning til å være våkne om natten.

Discovery + er gratis for alle nye brukere i Norge. Medietilsynet mener derfor at Discovery ikke bryter loven når de sender deler av OL programmet direkte på stømmetjenesten, ifølge TV 2.

Powered by Labrador CMS