Oslo 20211210. Fredsprisvinner Dmitrij Muratov holder tale under utdelingen av Nobels fredspris i Oslo rådhus.

Novaja Gazeta stanser all publisering

Fredsprisvinner Dmitrij Muratovs russiske avis kan miste lisensen. Innstiller nå all virksomhet til krigen i Ukraina er over.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Den uavhengige russiske avisen Novaja Gazeta, der fredsprisvinner Dmitrij Muratov er redaktør, innstiller all virksomhet til krigen i Ukraina er over.

Avisen skriver selv på egne nettsider at de har fått en advarsel fra Roskomnadzor, som truer med å inndra lisensen deres.

– Etter det suspenderer vi publiseringen av avisen på nettstedet, i nettverk og på papir - til slutten av den “spesielle operasjonen på Ukrainas territorium.”, skriver de.

Russland innførte nylig en ny lov, som kan straffe det staten ser på som falske nyheter med inntil 15 års fengsel.

Det nye lovverket førte til at avisen tidligere i mars valgte å slette innhold om krigen i Ukraina fra sine nettsider og sosiale medier.

Roskomnadzor er Russlands organ for tilsyn og overvåkning av kommunikasjon, informasjonsteknologi og massemedia.

Støtter Ukraina i krigen mot Russland

Redaktør i avisen er Dmitrij Muratov, som fikk Nobels fredspris sammen med filippinske Maria Ressa i desember i fjor.

Han støtter ikke Russlands krig i Ukraina.

Muratov kunngjorde nylig at han ville auksjonere bort nobelmedaljen og bruke inntektene til hjelpe sårede og syke barn blant krigsflyktningene fra Ukraina.

– Novaja Gazeta og jeg har bestemt oss for å donere Nobels fredsprismedalje for 2021 til det ukrainske flyktningfondet. Det er allerede over 10 millioner flyktninger i Ukraina, skrev han.

Powered by Labrador CMS