Ansvarlig redaktør i Document.no, Hans Rustad.
Ansvarlig redaktør i Document.no, Hans Rustad.

Documents Facebook-konto skrev: «Skal jeg sende noen kosovo­albanere hjem til deg» til debattant

– Dette var en grovkornet kommentar som vi kunne klart oss foruten, sier ansvarlig redaktør, Hans Rustad.

Publisert Sist oppdatert

Mandag skrev Document.no Facebook-konto dette som et svar til en annen Facebook-bruker under en delt artikkel fra Document.no:

«Så du synes vold og trusler er helt greit? Kan du ikke oppgi adressen din, så skal jeg sende noen kosovoalbanere hjem til deg, ok?»

Journalisten var først til å omtale saken.

Bakgrunnen var artikkelen om Document-journalist Øyvind Thuestad som ble angrepet og truet under et minnearrangement for mannen som ble skutt og drept av politiet på Bislett i Oslo 9. november.

Facebook-brukeren som uløste svaret til Document.nos Facebook-kontor mente at nettavisen koker suppe på en spiker i å fortsatt omtale saken.

«En knust tlf og dere sutrer i dagesvis, Get over it», skrev vedkommende.

Ansvarlig redaktør i Document.no, Hans Rustad, hadde ikke anledning til svare på spørsmål når Medier24 ringte tidligere i dag.

I en e-post skriver han dette:

«Dette var en grovkornet kommentar som vi kunne klart oss foruten, men en av våre journalister ble provosert. Det er sosiale mediers natur at de fyrer opp under følelser. Hvis medier24 leser meldingen utenfor kontekst kan det konstrueres som en trussel, men den som ser kontekst forstår at det var en grov spydighet», skriver Rustad.

Overfor Journalisten vil han verken bekrefte eller avkrefte om det er en ansatt i Document som har skrevet kommentaren.

– Jeg skulle gjerne sett at den der var uskrevet. Alle som er på sosiale medier vet at det er en del av gamet. Jeg har ikke noen sans for det. Men journalister kan ikke finsikte alt som finnes på Facebook. Og så synes jeg mange er litt dumme eller tolker alt i verste mening, sier Rustad til Journalisten.

Han sier videre at han ikke vet hvem som skrev kommentaren.

Powered by Labrador CMS