Ulf André Andersen, redaktør i Se og Hør

Se og Hør-redaktøren svarer: – Betaler bare for bilder

Ulf André Andersen sier avisen ikke betaler kilder for intervjuer, men at de betaler for bildereportasjer og bilderettigheter. 

Publisert

De siste dagene har VG skrevet flere saker om Se og Hør sitt forhold til Durek Verrett og hans familie. Hans søsken mener at moren, amerikanske Veruschka Urquhart, får betalt av Se og Hør for intervjuer hun har gitt.

I et intervju med VG mandag er sjefredaktør i Se og Hør, Ulf André Andersen, klar på at avisen ikke betaler for intervjuer, men for bilder. 

– Det jeg har vært helt ærlig på, som jeg kan si på generelt grunnlag, er at vi betaler for bildereportasjer og eksklusive bilderettigheter, sier han til avisen. 

Andersen har også skrevet en leder i Se og Hør. Der skriver han at Märtha Louise og Durek Verrett alltid har fått mulighet til å kommentere saker. 

«Paret har hatt muligheter til å kommentere, korrigere feil, komme med tilsvar og imøtegå våre påstander. Vi er stort sett blitt møtt med taushet. I stedet velger de å forene all opparbeidet aggresjon og servere den gjennom VGs mikrofon.»

Han skriver også at det er en mannsalder siden Se og Hør ble beskyldt for å betale kilder for intervjuer. 

«I dag betaler vi kun for bilder.»

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@medier24.no

Powered by Labrador CMS