Durek Verrett (til høyre) gikk til angrep på norsk presse i en Instagram-video i helgen. Han har blant annet fått kritikk fra Aftenposten-kommentator Therese Sollien (øverst til venstre) og VG-kommentator Hans Petter Sjøli.
Durek Verrett (til høyre) gikk til angrep på norsk presse i en Instagram-video i helgen. Han har blant annet fått kritikk fra Aftenposten-kommentator Therese Sollien (øverst til venstre) og VG-kommentator Hans Petter Sjøli den siste måneden.

Durek Verrett svarer på kritikken fra norsk presse

– Den norske pressen er stadig ut etter meg, sier Märtha Louises forlovede etter en måned med krass kritikk fra medieprofiler.

Publisert Sist oppdatert

Durek Verrett går hardt ut mot norsk presse i en video publisert på hans Instagram-konto i helgen

– Den norske pressen er stadig ut etter meg. De tar hver eneste ord jeg sier og snur det til det de tror det betyr, slik at folk kan bli opprørte og at de kan få klikkene sine, sier Verrett i videoen, som først ble omtalt av NTB. 

– Folk tror de vet akkurat hva jeg gjør, men det gjør de ikke. Folk forstår ikke at jeg er ekte vare, sier han videre i videoen.

Oppgjøret kommer etter en måned med mye kritikk fra norsk presse. 

 – Når nytt bunnivå

Märtha Louises forlovede skapte nemlig oppstandelse tidlig i desember da han publiserte en video der han sa at onde ånder kan ta bolig i barn, og at dette kan forklare hvorfor barn oppfører seg utagerende. 

Aftenposten-kommentator Therese Sollien var ikke nådig og mente at «Sjaman Durek når nytt bunnivå».

«Jeg håper ingen i Norge er så nedsnødd i New Age-spiritualitet at de kjøper dette våset», skrev hun blant annet. 

«Men det går likevel ikke an å se bort når en fyr som så til de grader søker offentligheten, kommer med dette budskapet. Det er ikke greit», fortsatte Sollien.

Også VG-kommentator Hans Petter Sjøli gikk ut mot Verrett, og slo fast: «Han må møtes med fordømmelse».

Senere i desember kom en ny runde med kritikk da Verrett i en video påsto at mennesker kan bli rammet av en «selvmordsånd» som kan drives ut ved å puste og si positive ord til seg selv, noe blant annet Dagbladet omtalte.

Leve, landsorganisasjonen for etterlatte etter selvmord, uttalte til NTB at de mener uttalelsen er farlig, og at folk som sliter mentalt, må søke hjelp av profesjonelle.

Slik kan du få hjelp:

Det finnes en rekke instanser som kan hjelpe om du eller noen du kjenner vurderer å ta sitt eget liv eller skade seg selv på noen måte.

  • Ved akutt fare: Ring 113 
  • Legevakt: 116 117
  • Kors på halsen (Røde kors): 800 33 321
  • Mental helse: 116 123, sidetmedord.no
  • Kirkens SOS: 22400040 kirkens-sos.no

Her finner du mer informasjon. 

Fredrik Walby, forsker innenfor klinisk psykologi, advarte også mot uttalelsene.

– Jeg synes dette både er respektløst og spekulativt. Det er langt inne i kvakksalveriet at han uttalelser seg så lettvint om et så alvorlig tema, sa Walby til Dagbladet.

Svarte på kritikken

Verrett svarte på kritikken overfor Dagbladet, og sa at han ser på sjamanisme som et nyttig tilskudd til helsevesenet. 

– Healere, akupunktører og sjamaner jobber side om side med medisinsk personale på mange sykehus, og finner felles forståelse hvor alle kan gjøre nytte av hverandres kunnskap og praksis, sa Verrett til avisen.

Han understreket også at hvis folk «ikke er enig med meg eller ikke liker det jeg lærer bort, trenger de ikke å følge meg og det jeg gjør».

Verrett påpekte også overfor NTB som et generelt tilsvar på all kritikken - via sin norske manager Simon Eriksen Valvik - at han aldri har ment å si at folk som sliter, ikke skal oppsøke helsevesenet. 

Også TV 2s kongehusekspert, Ole-Jørgen Schulsrud-Hansen, var kritisk og mente i en kommentar mandag at Verretts uttalelser er problematiske i seg selv.

«Durek Verretts uttalelser skader monarkiet Norge», slo Schulsrud-Hans fast.

Verret ønsket ikke å svare på denne kritikken, uttalte han via sin norske manager til TV 2.

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@medier24.no

Powered by Labrador CMS