Programleder Mads A. Andersen mener at han ikke fikk kontroll over intervjuet med prinsesse Märtha Louise under SKUPs Late Night-show.
Programleder Mads A. Andersen mener at han ikke fikk kontroll over intervjuet med prinsesse Märtha Louise under SKUPs Late Night-show.

Mistet kontrollen på Märtha Louise-intervjuet på SKUP: – Jeg vurderte å gå av scenen

– Jeg ble en statist for hennes raljering, sier programleder Mads A. Andersen. Prinsesse Märtha Louise har en helt annen oppfatning av seansen.

Publisert Sist oppdatert

(TØNSBERG): – Det viste seg å være en prinsesse som jeg ikke kunne målbinde, sier Mads A. Andersen til Medier24.

Til vanlig er han TV-direktør i Aller Media, men under SKUP-konferansen i Tønsberg er han kjent som programleder under Late Night.

Prinsessen han snakker om er prinsesse Märtha Louise som var den mye omtalte siste gjesten under fredagens seanse foran 600 journalister.

Märtha Louise kom viftende inn med et hvitt flagg, men sparte ikke på kruttet i kritikken mot pressen.

Andersen slet tidvis med å komme til med spørsmålene sine.

Han er klar på at målet aldri var å målbinde henne, men at seansen ble noe mer overraskende enn det han var komfortabel med.

– Jeg setter pris på at folk som lar seg intervjue av meg i noen grad er villig til å høre på hva jeg har å spørre dem om, og kanskje ofrer å se på meg enkelte ganger i løpet av seansen. Det opplever jeg ikke at hun gjorde, sier Andersen.

– Jeg ble en statist for hennes raljering, legger han til.

Vurderte å gå av scenen

Andersen forstår at prinsessen hadde et budskap hun ønsket å formidle til journalistene i salen.

Men Andersen tror budskapet hadde kommet klarere fram om hun hadde latt seg intervjue.

– Vi i salen observerte at du prøvde å bryte inn. Men gjorde du nok for å få kontroll på situasjonen?

– Det er vanskelig for meg å si om jeg gjorde nok for å få kontroll. Jeg er litt usikker på om jeg det var fornuftig at jeg tok kontroll da denne situasjonen oppsto, svarer Andersen.

– Jeg prøvde å få kontroll, men jeg fikk det ikke til.

Vurderingene han gjorde der og da var å prøve å stille spørsmålene som han hadde brukt tid på å forberede gjennom research.

Andersen forteller at han reagerte da Märtha Louise begynte seansen med å stille spørsmål til journalistene i salen.

Prinsessen spurte om noen av tilhørerne hadde opplevd å stå i en mediestorm.

– Det er veldig uvanlig at et intervjuobjekt begynner å intervjue dem som hører på. Jeg var på vei til å adressere at dette intervjuet med publikum må du nesten gjøre etterpå. Nå har vi et annet prosjekt gående her.

Andersen forteller at han nesten forlot scenen på et tidspunkt.

– Jeg vurderte å gå av og si: «dette fikser du greit selv».

– Hvorfor gjorde du det ikke?

– Da tror jeg dere i Medier24 ville fokusert veldig mye på det jeg gjorde, fremfor hva hun gjorde. Min rolle er at gjestene skal komme fram med sitt budskap og sine historier. Da hadde jeg blitt en mer sentral aktør, som er uheldig, svarer Andersen.

Mads A. Andersen er kjent som programleder på SKUPs Late Night-show. Til daglig er han TV-direktør i Aller Media.
Mads A. Andersen er kjent som programleder på SKUPs Late Night-show. Til daglig er han TV-direktør i Aller Media.

– Mitt ansvar

– Hva er grunnen til at det gikk galt?

– Jeg er vant til å snakke i mye større grad med gjestene i forkant av Late Night-showet enn det jeg fikk anledning til med prinsessen, svarer Andersen.

Han forteller at han har prøvd å få kontakt med prinsessen de siste dagene.

– Vi fikk en kjapp prat like før vi gikk på scenen. Men det er håndterbart. Men jeg tror det ble som det ble fordi hun hadde en så klar agenda med hva hun ønsket å gjøre på scenen. Det brøt med hva vi har som konsept med Late Night-showet.

Andersen forteller at det eneste premisset i forkant av intervjuet var at prinsessen ville ha med seg en Powerpoint-presentasjon under seansen.

Det var første gang en gjest hadde med sine egen presentasjon, sa Andersen på scenen fredag.

Overfor Medier24 forteller han at han ikke hadde sett den i forkant.

– At den ble så massiv da den kom på scenen kom som en stor overraskelse på meg. Jeg ba om å få sendt den over slik at jeg, og de andre som jobber med showet, kunne forberede oss. Den kom like bardust på meg som alle de andre som satt i salen.

– Hvem sitt ansvar er det at intervjuet ikke går som planlagt?

– Det er mitt ansvar at intervjuet går som planlagt, at vi kommer dit vi skal og leverer det vi har planlagt, svarer Andersen.

–Opplever situasjonen annerledes

Medier24 har vært i kontakt med Märtha Louise, og hun er forlagt sitatene fra Andersen.

– Jeg opplever situasjonen annerledes enn slik den blir beskrevet av Mads A. Andersen, så hans utsagn får stå for hans regning. Men jeg vil igjen presisere at reaksjonen hans er helt i tråd med hvordan jeg opplever at media forholder seg til meg, skriver prinsessen og fortsetter:

– Media kan overdrive, bruke tabloide vinklinger og pålegge meg og mine meninger vi hverken har eller står for, mens jeg ikke kan komme med kritikk uten å bli møtt med latterliggjøring og hersketeknikk.

Hele svaret kan du lese her: «Jeg kan ikke komme med kritikk uten å bli møtt med latterliggjøring og hersketeknikk»

Powered by Labrador CMS