Märtha Louise og Durek Verrett.

Durek Verrett klager inn Se og Hør til PFU

Sjamanen klager inn kjendisbladet for en artikkel der de skrev om hans alvorlige sykdom.

Publisert Sist oppdatert

Dagbladet melder dette onsdag.

Durek Verrett er forlovet med Märtha Louise, og klager inn Se og Hør for en sak som de publiserte den 17. september i 2021. Saken handler om Verretts alvorlige sykdom.

Han mener Se og Hør har brutt tre punkter i Vær Varsom-plakaten. Det er henholdsvis punkt 3.9 om å opptre hensynsfullt i det journalistiske arbeidet, punkt 4.1 om å legge vekt på saklighet og omtanke i arbeidet og punkt 4.3 om å vise respekt for menneskers egenart og privatliv.

Verretts advokat, Kyrre Eggen, skriver i klagen til PFU at dette er «et massivt oppslag om svært personlige og sensitive helseopplysninger publisert mot Shaman Dureks ønske», skriver Dagbladet.

– Jeg kan bekrefte at Se og Hør har mottatt en klage fra sjaman Durek. Se og Hør ser fram til en grundig behandling i utvalget og deres vurdering av saken. Vi jobber nå med et tilsvar til klagen og finner det derfor ikke naturlig å kommentere saken ytterligere før behandling i Pressens Faglige Utvalg, sier ansvarlig redaktør i Se og Hør, Ulf André Andersen til Dagbladet.

Powered by Labrador CMS