Elin Reitan

#Sommerpraten:

Elin Reitan trodde hun hadde fått et gullintervju med Aqua-Lene. Det var bare én ting hun hadde glemt

– Den dag i dag sjekker jeg alltid at taleopptaket er påslått, opp til flere ganger under intervjuet, forteller hun i #Sommerpraten.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

I «Sommerpraten» stiller Medier24 en rekke personer i mediebransjen spørsmål om hva de gjør i sommer.

Neste ut er E24-journalist Elin Reitan.

– Hvordan oppsummerer du første mediehalvår 2021?

– Koronovaksinen har preget nyhetsbilde - nesten til det kjedsommelige.

– Hva er årets flause til nå?

– Jeg har nettopp fullført en coachingsertifisering og er preget av det som ble messet under hele opplæringen; There is no failure only feedback!

– Hjemmekontor - ja eller nei?

– Til tross for at det var litt klønete å starte i ny jobb fra soverommet, trives jeg egentlig stadig bedre på hjemmekontor. Det gir en utvidet frihet å kunne jobbe fra eget hjem, med for eksempel tilgang til uterom når været er fint.

– Jeg er heldig som har vært en del ute og møtt objekter, så jeg har sluppet å gro helt fast her hjemme. Det har nok bidratt til trivselen. Men når det er sagt gleder jeg meg til å komme på kontoret og møte kollegaene mine. De aller fleste har jeg aldri møtt, til tross for fire måneder i jobben.

– Hva gjør du i sommer?

– Tar ting litt på sparket. Det blir i hvert fall en uke i Kragerø, men resten av ferien tar vi litt som det kommer.

– Hvilke medievaner tar du med deg på ferie?

– I ferien prøver jeg å ha minst mulig rutiner, men èn digital avisrunde om dagen kommer jeg meg ikke utenom.

– Hva er den største tabben du har gjort på jobb?

– For mange år siden intervjuet jeg Lene Nystrøm og var særs fornøyd etter samtalen, der jeg følte at hun hadde servert meg mye gull. Da jeg kom tilbake på kontoret oppdaget jeg at jeg hadde glemt å skru på taleopptaket på iphonen og satt derfor igjen med fint lite å lage en sak på.

– Dette er mange år siden. Men den dag i dag sjekker jeg alltid at taleopptaket er påslått, opp til flere ganger under intervjuet.

– Hva er ditt beste råd til årets sommervikarer?

– Ikke vær redd for å gjøre feil. Frykt legger en demper på kreativiteten, og gjør jobben langt mindre morsom. Sammenlign deg heller ikke med andre. Selv om ingen har løst en sak på den måten du tenker er best betyr det ikke at din måte ikke er den rette. Glem heller ikke at det ligger mye verdi i den pinlige stillheten. Når du mestrer denne ubekvemme pausen får du som regel mye gull.

Powered by Labrador CMS