E24-poddens Marius Lorentzen går til Finansavisen og blir tv-programleder.

Han har vært E24s «ansikt utad»: Nå går Marius Lorentzen til Finansavisen

– Det kommer ikke mange slike tilbud, sier E24-poddens Marius Lorentzen om overgangen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Journalist og programleder for E24-podden Marius Lorentzen (33) har lenge vært et kjent ansikt både på E24-fronten og VG-fronten, og kanskje vært en av nettavisens mest profilerte journalister. Til høsten gir han fra seg podkast-rollen og starter som programleder i Finanavisens TV-satsing Økonominyhetene.

– Vokst opp i E24

33-åringen har jobbet i E24 siden 2012, og vært en del av E24-podden siden 2015. Podkasten het den gangen «Valebrokk og co», med programleder Per Valebrokk.

– Da Per sluttet i 2018 ble jeg spurt om jeg ville ta over rollen.

Han forteller at det nå blir vemodig å gi fra seg E24-podden.

– Det blir rart etter så mange år. Jeg føler jeg har vokst opp i E24, jeg har vært her siden jeg var 24 år. Jeg har masse fantastiske kollegaer her, selv om mange har kommet og gått de siste årene. Men jeg kom over denne muligheten og tenkte at dette vil jeg prøve.

Lorentzen har de siste årene i tillegg til å være programleder for E24-podden, også vært nettavisens «ansikt utad» på flere store konferanser og vært ekspert på flere tv-sendinger.

– Jeg har hatt en arbeidshverdag med både podkast, skrive artikler og breaking news. Jeg tror det blir interessant å nå fokusere på bare et format, sier Lorentzen.

Nå skal han bli programleder for Finanavisens FaTV, og tar over for Eline Hvamstad.

– Det blir en spennende og hektisk hverdag. Finansavisen TV har ikke en stor stab, så jeg skal også booke inn gjester og skrive manus.

Han sier at dette var en mulighet han ikke kunne si nei til.

– Det kommer ikke mange slike tilbud. Og så føler jeg det er riktig og smart å prøve noe annet, og få brynt seg på noe nytt, forteller Lorentzen.

– Samme kjernelesere

– Hvordan blir det å gå til en litt mindre aktør?

– E24 er definitivt størst på nett når det gjelder økonominyheter, blant annet takket være distribusjonen via VG, og har blitt en ledende økonomiavis. Men det er tre store aviser i det segmentet, sier han og legger til:

– Jeg har alltid sett på DN og Finansavisen som mine konkurrenter, og man når kanskje ikke like bredt som man gjør med podkast på VG-fronten. Men kjerneleserne i E24 er stort sett de samme som i Finansavisen, sier han.

E24-podden har de siste årene fått økte lyttertall, og ligger nå som nummer tre på Podtoppens Business-podkastliste. Lorentzen forteller at det har vært en morsom reise å være med på.

– Det er åpenbart at det har vært økt interesse for både podkast og økonomi. Jeg tror vi har truffet en nerve hos lytterne. I tillegg har vi hatt ministere og toppledere som gjester, og det virker til å ha truffet bra.

Lorentzen skal jobbe i E24 frem til slutten av august, før han starter i Finansavisen i september.

– Det blir trist og vemodig å forlate avisen. Men det er også en fin mulighet til å utvikle meg, og trå på ukjent vann. I tillegg får jeg muligheten til å bryne meg på noen skarpe hoder, og det gleder jeg meg veldig til, sier han

Powered by Labrador CMS