Sjefredaktør og administrerende direktør Eirik Hoff Lysholm i Dagsavisen.
Sjefredaktør og administrerende direktør Eirik Hoff Lysholm i Dagsavisen.

Reagerer på Gaza-angrep rettet mot medier:

Redaktørforeningen krever svar fra Israel etter lørdagens angrep mot medier

Norsk Redaktørforening reagerer sterkt på den israelske bombingen av bygningen som huset flere sentrale medieinstitusjoner på Gazastripen.

Publisert

Lørdag formiddag ble det kjent at et israelsk luftangrep har fullstendig ødelagt en bygning på Gazastripen som huset nyhetsbyrået AP og Al Jazeera.

M24 kunne tidligere lørdag melde at flere i norsk presse har reagert kraftig og fordømmer angrepet. Nå ber Norsk Redaktørforening om en forklaring fra den israelske ambassaden.

– Vi vil rette en formell henvendelse til den israelske ambassadøren til Norge og be om en forklaring på det som fremstår som et målrettet angrep mot uavhengige medier og deres dekning av konflikten, sier styreleder Eirik Hoff Lysholm i Norsk Redaktørforening.

Bygningen på Gaza huset blant annet Associated Press (AP), BBC og Al Jazeera. De som oppholdt seg i bygget skal ha fått en times varsel for å evakuere.

– Utraderingen av lokalene til sentrale nyhetsredaksjoner vil gi verden mindre informasjon om hva som skjer i Gaza, i en situasjon hvor vi trenger å vite mer. Det gjør angrepet ekstra alvorlig. Nettopp under væpnede konflikter har uavhengige medier en særlig viktig rolle å spille og det er trist at Israel tilsynelatende ikke anerkjenner dette, sier Lysholm.

Et luftangrep skal også ha truffet et mål nær bygningen der mediene holdt til.

Helsemyndighetene på Gazastripen opplyser at 139 personer er drept i angrep siden mandag, blant dem 39 barn. I tillegg er rundt tusen såret.

Powered by Labrador CMS