Eirik Leivestad Hall studerer journalistikk ved Høgskulen i Volda.
Eirik Leivestad Hall studerer journalistikk ved Høgskulen i Volda.

#Studenten:

Eirik (23) ble inspirert av TV 2-profil til å begynne med journalistikk: – Har en drøm om å ta over jobben hans

Eirik Leivestad Hall svarer på fem spørsmål i Medier24s spalte #Studenten.

Publisert

I spalten #Studenten ønsker Medier24 å få journalist- og mediefag-studenter til å fortelle om alt fra hvorfor de har valgt sin studieretning og til hvilke forventninger og tanker de har om bransjen de er på vei inn i.

Neste ut er Eirik Leivestad Hall, som studerer journalistikk ved Høgskulen i Volda.

– Hvorfor studerer du journalistikk?

– Jeg studerer journalistikk fordi jeg alltid har hatt skriftlig og muntlig kommunikasjon som mine klart største styrker. I tillegg har jeg alltid sett opp til diverse programledere, kommentatorer og reportere på fotballsendingene på TV 2 og Viasat. Den fjerne drømmen langt der framme er å bli programleder i Premier League-studio på TV-skjermen.

– Hva tenker du om de fremtidige jobbmulighetene i bransjen?

– Det snakkes jo mye om at det er en døende bransje med stadig færre jobbmuligheter. Jeg tenker at det kommer alltid til å finnes jobber for de flinkeste og mest hardtarbeidende journalistene, og det er jo på det nivået jeg har tenkt til å ligge. Jeg er optimist av natur, og tenker at det kommer til å løse seg, så lenge man er løsningsorientert og tilpasningsdyktig.

– Hvilken type journalistikk ønsker du helst å jobbe med?

– Helt klart sportsjournalistikk, det er der store deler av interessen og kompetansen ligger. Uansett om det dreier seg om ball, puck, eller treplanker på beina, jeg er ganske altetende når det kommer til sport på TV-skjermen. Hvilket type medium det blir er i utgangspunktet ikke så farlig, men drømmen er jo helt klart å komme på skjermen og leve av å prate om fotball.

– Hva burde norske medier dekket mer av?

– Martin Ødegaard! Neida. Norske sportsmedier burde fokusere mer på å avdekke kritikkverdige forhold i idretten, noe som jo egentlig er vårt samfunnsoppdrag som journalister. Fotballtidsskriftet Josimar er vilt gode på det, og jeg mener de store norske sportsredaksjonene burde følge etter. Gravejournalistikken blir som oftest den beste journalistikken, og jeg tror leserne setter mer pris på saker som det er brukt god tid og research på.

– Har du et journalistisk forbilde eller en redaksjon som inspirerer deg?

– Jan Henrik Børslid. Jeg begynte på journalistikk fordi jeg hadde en drøm om å en dag ta over jobben hans. Jeg var så heldig å få tatt en prat med han i podcasten vår hos Volda Studentradio, og det er ikke grenser på hva den mannen kan. Han ga meg et tips jeg skal ta meg med videre: Så lenge du har lidenskapen og interessen i bunn, kan du komme så langt du bare vil.

Powered by Labrador CMS