Martine Solvik blir visuell historieforteller i Vårt Land

Vårt Land ansetter visuell historieforteller

Avisen henter fotojournalist Matilde Solvik.

Publisert Sist oppdatert

Vårt Land har for første gang ansatt en visuell historieforteller. Til avisen kommer Matilde Solvik fra Vik. Hun kommer fra jobben som journalist og fotograf i NRK. 

– Vi hadde svært sterke søkere til stillingen og er veldig fornøyd med ansettelsen. Solsvik hadde sommerjobb hos oss i fjor sommer og imponerte oss med sitt skarpe blikk, gode penn og unike visuelle uttrykk, sier religions- og featureredaktør Elise Kruse.

 Solvik har tidligere vunnet flere priser under Årets bilde-kåring. I 2022 vant hun årets nykommer og Åpen klasse. Prisene fikk hun for fotoserien «Min båt er så liten», som også ble publisert i Vårt Land.

– Hun har hatt en pangstart på fotojournalistkarrieren, og har allerede bevist at hun er en svært kompetent visuell historieforteller. Vi er veldig glad for at hun nå kommer tilbake til oss i Vårt Land, sier Kruse.

 – Jeg føler meg heldig og ser veldig fram til å komme tilbake til Vårt Land av flere grunner. Det er en redaksjon med mange dyktige og inspirerende folk som jeg gleder meg til å lære av og jobbe sammen med. Jeg har veldig troen på avisa og håper og tror jeg kan være med å styrke den, sier Solsvik.

Hun sier det å få stillingstittelen visuell historieforteller er en drøm.

– Det blir spennende å være med å forme stillingen. Med mine erfaringer og kunnskap om religionslivet i Norge, min penn og mitt blikk, ser jeg fram til å fortelle viktige historier og bli en del av et godt team.

 Solsvik starter opp i stillingen 19. august.

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@medier24.no

Powered by Labrador CMS