For første gang i avisas historie er det en kvinnelig lederduo. F.v. sjefsredaktør Marit Almendingen og administrerende direktør Ellen Strøm Brodtkorb.

Historisk kvinneduo skal lede Helgelendingen

Marit Almendingen blir konstituert sjefredaktør og Ellen Strøm Brodtkorb konstituert administrerende direktør i Helgelendingen.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Styret i Mediehuset Helgelendingen har konstituert Marit Almendingen som sjefredaktør og Ellen Strøm Brodtkorb som administrerende direktør. Det skriver avisen selv.

De skal lede avisa i en periode fram til en permanent erstatter etter eneleder Geir Arne Glad er på plass.

Marit Almendingen har jobbet i avisa siden hun kom til Mosjøen som nyutdannet i 1992. De siste fem årene har hun jobbet som nyhetsredaktør.

– Helgelendingen har en solid posisjon i lokalsamfunnene som vi dekker, og det er en stor oppgave å være ansvarlig redaktør. Jeg går til den nye oppgaven med skrekkblandet fryd. Jeg har en unik gjeng med kompetente journalister med meg og vi er godt rustet til å ivareta samfunnsoppdraget. Vi skal fortsette å fortelle de gode historiene, være nyhetsledende og dekke det som skjer av store og små hendelser. Vi vil engasjere leserne og stille kritiske spørsmål, sier Almendingen.

– Det er for øvrig første gang i avisas 92 år gamle historie at det er en kvinnelig sjefredaktør. Det er stort å få være med å skrive historie i den tradisjonsrike avisa vår, legger hun til.

Ellen Strøm Brodtkorb har også lang erfaring i mediebransjen. Hun har blant annet vært produksjonssjef, daglig leder i et av Helgelendingen og Rana Blads datterselskap og har i de siste årene bekledd rollen som markedssjef i mediehuset.

Powered by Labrador CMS