Kringkastingssjefen Vibeke Fürst Haugen, leder i Kringkastingsrådet Snorre Valen og rådgiver for Kringkastingsrådet, Erik Skarrud.
Kringkastingssjefen Vibeke Fürst Haugen, leder i Kringkastingsrådet Snorre Valen og rådgiver for Kringkastingsrådet, Erik Skarrud.

Disse sakene skal opp i Kringkastingsrådet

Sophie Elise, Brennpunkt og P1+ er blant temaene som blir tatt opp i torsdagens møte i Kringkastingsrådet.

Publisert Sist oppdatert

Torsdag er det klart for nytt møte i Kringkastingsrådet.

Allerede i forrige uke ble det kjent at klagene knyttet til podkasten «Sophie og Fetisha» skulle opp i rådet. Det er kommet omlag 4.300 klager på podkasten.

De to influenserne har avsluttet kontrakten med NRK, men saken blir uansett tatt opp til behandling.

– Saken er bestemt tatt opp til behandling og da regner jeg med at den diskuteres uansett hva annet som eventuelt måtte skje i saken, sa Skarrud da det ble bestemt at saken skulle opp, i forkant av at avtalen ble avsluttet.

Det er fire temaer som blir tatt opp til klagebehanding. I tillegg til podkasten, blir det tatt opp klager på mangel på norske naturprogram, klager knyttet til Brennpunkt-dokumentaren om eldreomsorg, og reaksjoner på endringer i P1+. Sistnevnte har fått 118 klager.

På agendaen er det foruten klagebehandling, hovedtemaer om NRKs dekning av rusfeltet, NRKs tilbud til eldre samt endringer i NRK-strategien.

Totalt har det kommet ca 4.600 henvendelser til dette rådsmøtet. Det er klager som har kommet på Sophie & Fetisha-podkasten og på tilbudet i P1+ etter at dokumentene ble sendt til rådet for to uker siden.

Det er også kommet inn flere klager på at lørdagsprogrammet «Kåss til kvelds» legges ned. Den saken vil ikke bli tatt opp, da klagene kom etter at dokumentene var blitt sendt ut til rådet.

– Den ligger i dokumentene til rådsmøtet 20. april, sa Erik Skarrud til Medier24 i forrige uke.

Powered by Labrador CMS