Sjefredaktør Erik H. Sønstelie i Oppland Arbeiderblad. Her utenfor sine lokaler i Gjøvik.
Sjefredaktør Erik H. Sønstelie i Oppland Arbeiderblad beklager på vegne av avisen. Her er han avbildet utenfor sine lokaler i Gjøvik.

Oppland Arbeiderblad beklager bildebruk: – Skal kunne forvente bedre

Avisen legger seg flate etter upresis video- og bildebruk i sak om politipågripelse.

Publisert Sist oppdatert

Oppland Arbeiderblad (OA) beklager upresis bildebruk i en sak fredag, som omhandler en mann i Gjøvik som ble pågrepet etter å ha rettet våpen mot politiet.

I den opprinnelige saken var det både video og stilbilder fra boligområdet i byen der mannen ble pågrepet. Flere hus - som ikke har noe med pågripelsen å gjøre - vises tydelig.

OA-redaktør Erik H. Sønstelie fikk spørsmål om saken på Facebook, og legger seg flat.

– Jeg har beklaget på vegne av avisen. Vi skal kunne forvente bedre av regionavisen Oppland Arbeiderblad - også når ting går fort om morgenen, skriver han.

– Det er nå ryddet opp i tekst, video og bildebruk og det er lagt inn en disclaimer som presiserer at ingen hus som vises i gata har med politiaksjonen å gjøre, fortsetter Sønstelie.

Han skriver også at han personlig skal ringe og beklage til en person som fikk særlig fokus på sitt hus.

I rettelsen skriver OA:

«I video som følger denne saken, og bilde som en periode lå til denne videoen, vises flere hus i Hans Mustads gate som ikke har noen tilknytning til politiaksjonen torsdag kveld. Det aktuelle leilighetsbygget vises i det bildet denne saken der det er beskrevet».

OA har også lagt på en melding på videoen i saken.

Powered by Labrador CMS