Podkaster, journalist og komiker Erlend Mørch vant Sjur Holsens Minnepris.

Erlend Mørch får Sjur Holsens minnepris

Komikeren får prisen for å ha dyrket nysgjerrighet i et hardt ordskifte. 

Publisert Sist oppdatert

(BERGEN): Under åpningen av Nordiske Mediedager i Bergen ble Sjur Holsens Minnepris delt ut. Den gikk til podkaster, journalist og komiker Erlend Mørch. 

Mørch står bak podkastene «Erlend og Steinar» og «Radio Mørch» på NRK. 

Juryen skriver i sin beskrivelse at ordskiftet har vært hardt det siste året og preget av kansellering, boikott og tillegging av meninger. De påpeker at Mørch har gått en annen vei, og dyrker nysgjerrigheten fremfor skråsikkerheten.

De skriver videre: 

«Vinneren er ingen klassisk kommentator. Han er journalist, komiker, programleder, animatør og gamer. Kanskje er denne bredden en medvirkende årsak til at han tilsynelatende når så godt ut til unge menn, en gruppe som særlig trenger tolerante forbilder. Årets vinner har alle muligheter til å være en katalysator for et kunnskapsbasert ordskifte blant et økende antall menn som i mindre grad enn andre benytter seg av massemediene.

Sjur Holsen var ofte klar og tydelig, men i hans tekster finner vi også bumerket for vestlendingen, nemlig tvisynet. De beste debattantene blir sjelden kategoriske. De er i tvil.

Og noen ganger skifter de mening. Forutsetningen er evne - og ikke minst vilje - til å lytte. Det gjør vinneren. Han snakker interessert og fordomsfritt med alle. Prisvinneren er dessverre fra Oppsal, men har humoren til en loddik.

Sjur Holsen ville likt ham.»

Mørch fikk tidligere i år også «Lytterprisen» av Riksmålsforbundet.

Sjur Holsens minnepris «skal stimulere til et kunnskapsbasert, mangfoldig og opplyst ordskifte», og er blitt delt ut siden 2016. 

Prisen skal hedre Sjur Holsens virke som journalist, redaktør og forfatter. Målet er å motivere flere mennesker med ulike perspektiver og erfaringer til å delta i samfunnsdebatten i Holsens ånd.

Sjur Holsen var tidligere Bergens Tidende-kommentator og politisk redaktør, som døde i 2013.

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@medier24.no

Powered by Labrador CMS