Tone Sofie Aglen, politisk kommentator i NRK.

Tidligere stortingspresident ut mot NRK om Aglen-habilitet

– Vi har ingen planer om å endre på dagens praksis, svarer redaksjonssjef i NRK.

Publisert Sist oppdatert

Lørdag skrev tidligere stortingspresident Eva Kristin Hansen, nå stortings­representant for Arbeiderpartiet, et Facebook-innlegg der hun gikk ut mot NRK.

«NRK sin politiske kommentator Tone Sofie Aglen kommenterer sin tidligere partifelle. Greit at hun uttaler seg, men det hadde vært ryddig om NRK hadde opplyst om Aglen sin egen habilitet her», skriver Hansen.

Hun henviste da til kommentaren «Selv ikke Ola Borten Moe hadde flere politiske liv», forfattet av Aglen - og at Aglen tidligere har vært partifelle av Borten Moe i Senterpartiet. 

Medier24 har forelagt kritikken for Aglen. Hun henviser til Kyrre Nakkim, redaksjonssleder for økonomi og politikk i NRK Nyheter.

– Det er 13 år siden Tone Sofie Aglen hadde lokalpolitisk verv i Trondheim. Siden det har hun ikke hatt annet enn profesjonell kontakt med Senterpartiet og Ola Borten Moe, skriver Nakkim i en e-post til Medier24.

 – Vi mener dette er så lenge siden at vi ikke ser at det er nødvendig å merke artiklene med Aglens tidligere politiske virke. 

Han påpeker at han registrerer at Aglens tidligere arbeidsgivere, Adresseavisen og VG, heller ikke har sett dette som nødvendig. 

– Tone Sofie Aglen har aldri lagt skjul på at hun, som svært mange andre kommentatorer i Norge, har en fortid som politisk aktiv. NRK Nyheter har ingen planer om å endre på dagens praksis.

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@medier24.no

Powered by Labrador CMS