Facebook-sjef Mark Zuckerberg, her på høring i Senatet.

Lekkasje: Facebook lot seg presse til strengere sensur i Vietnam

Etter press fra vietnamesiske myndigheter skal Facebook ha økt sensuren av regimekritiske innlegg. Avgjørelsen skal ha blitt tatt av toppsjef Mark Zuckerberg.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Zuckerberg er kjent for å snakke tydelig om ytringsfrihet, og han har tidligere nektet å fjerne innhold som er villedende eller ondsinnet.

Men i Vietnam skal selskapet ha blitt presset av myndighetene til å slå hardere ned på «antistatlige» innlegg i forkant av partikongressen til kommunistpartiet i januar i fjor, skriver The Washington Post.

Facebook skal ha fryktet å bli stengt ute av det vietnamesiske markedet.

Avgjørelsen om å gå med på kravene skal ha blitt tatt av Zuckerberg personlig, ifølge tre kilder som kjenner saken.

Avsløringen er del av «Facebook papers», en massiv dokumentlekkasje som kommer fra varsleren Frances Haugen. Tidligere har The Wall Street Journal skrevet en rekke saker basert på materialet, men nå er det også blitt gransket av 17 andre mediehus i USA.

Talsperson Dani Lever i Facebook sier at anklagene baserer seg på utvalgte dokumenter som er framstilt feil og ute av kontekst.

– På samme måte som alle andre plattformer, må vi konstant gjøre vanskelige avveininger mellom ytringsfrihet, hatprat, sikkerhet og andre forhold. Vi tar ikke disse avgjørelsene i et vakuum, vi lener oss på input fra våre egne team, i tillegg til eksterne eksperter på temaene, sier Lever.

Powered by Labrador CMS