Stian Eisenträger, ansvarlig redaktør i Faktisk.no.

Faktisk.no med søkerrekord: – Måtte gni meg i øynene

Faktisk.no søkte etter én journalist. Da fristen gikk ut hadde de fått inn 200 søkere.

Publisert Sist oppdatert

Det er knallhard konkurransen om den ferskeste journaliststillingen hos Faktisk.no.

Hele 200 søkere ønsker å jobbe hos faktasjekkerne som holder til på Pressens hus, noe som er rekord, opplyser Faktisk.no til Medier24.

– Jeg måtte gni meg i øynene da jeg så Slack-meldingen fra nyhetsredaktør Olav Østrem om at vi hadde passert 170 søkere to timer før søknadsfristen utløp, sier ansvarlig redaktør Stian Eisenträger i Faktisk.no.

Da søknadsfristen var ute, lå det ikke mindre enn 199 søknader registrert i systemet.

– Jeg sjekket spamfilteret for sikkerhets skyld, og der var det en søknad som var blitt luket ut. Dermed kom vi opp i hele 200 søknader, slår nyhetsredaktør Olav Østrem fast.

Faktasjekkerne har undersøkt fakta i saken, og sjekket hvorvidt dette utgjør en ny rekord i antall søkere til en journaliststilling i Faktisk.no: 

Den forrige redaktøren, Kristoffer Egeberg, utelukker ikke at man har vært nær 100 søkere på noen stillinger som ble lyst ut i 2019.

Østrem er nå godt i gang med grovsorteringen av søknader, og fastslår at det kommer til å bli en svært hard konkurranse om jobben.

– Det er kommet søknader fra både unge, nyutdannede, men også fra journalister med lang erfaring og fast jobb. Dette er veldig gledelig og tyder på at svært mange oppfatter Faktisk.no som en redaksjon med et spesielt viktig oppdrag, og hvor det er attraktivt å jobbe, sier ansvarlig redaktør Eisenträger.

– For to år siden var det mange ledige journaliststillinger i hovedstaden, og man snakket om søkersmarked. Nå er det lang færre stillinger ute. Som arbeidsgiver, opplever du nå at dette har snudd?

– Det er mye som skjer i mediebransjen om dagen, og jeg opplever at det er en god del bevegelse i arbeidsmarkedet. Dette er spennende for en liten redaksjon som Faktisk.no, og vi er veldig glade for at så mange søker seg til oss, svarer Eisenträger.

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@medier24.no

Powered by Labrador CMS