Marius Haugan Lillegjære i Fjell-Ljom
Marius Haugan Lillegjære i Fjell-Ljom

Medier24s julekalender, luke 3:

Fjell-Ljom-journalisten bruker mange timer i jula på ett spill

Bak luke 3 i Medier24s julekalender er Marius Haugan Lillegjære i Fjell-Ljom.

Publisert Sist oppdatert

I desember vil Medier24 telle ned til jul med 24 lokalavisjournalister fra aviser over hele landet.

Bak dagens luke er Marius Haugan Lillegjære i lokalavisen Fjell-Ljom, som dekker Røros og Holtålen.

Medier24s julekalender

Vi er lokalavisen for mediefolk. Da er vi også lokalavisen for lokaljournalister.

Derfor vil vi bruke desember for å dra et knippe av de fine lokalavisjournalistene fra hele Norge frem i spaltene.

I julekalenderen vår blir du kjent med tjuefire lokalaviser, tjuefire lokalavisjournalister, tjuefire juletradisjoner og tjuefire lokalavisminner.

Har du lyst til å være med i kalenderen? Ta kontakt på torill@medier24.no

– Hvorfor jobber du i lokalavis?

– Det var vel ikke planen, men det har på en måte bare blitt slik. Jeg er utdannet innen film, og det er planen å havne der, men man må jo ha noe å leve av. Da det ble en stilling ledig i Fjell-Ljom tidligere i år, passet det meg utmerket. Så det er litt tilfeldigheter, men jeg har alltid vært en mediemann, så det kommer ikke helt ut av det blå.

– Hva er den største utfordringen med det?

– Det varierer fra avis til avis, men det er klart at man alltid er mer sårbar med tanke på det å ha nok folk i forhold til hva som skjer. I november hadde vi for eksempel en stor savnet-sak som gikk over en uke, som ga masse ekstraarbeid. Man tenker ikke over det når det koker, men man blir ekstra sårbar. I tillegg kan det være krevende å finne det gode oppslaget. Vi har en papirutgave i uka, og vi ønsker å ha et ordentlig oppslag hver uke. Men vi har ikke store savnet-saker hver uke.

– Beste lokalavisminne?

– Nå har jeg bare vært i avisen siden august, og hadde et vikariat i Trønderbladet før det, så det er vanskelig å peke på et eksakt minne. Men jeg tror det er summen av alt. Det å komme inn hit, bli så godt tatt imot av en så dedikert gjeng. Se hvor fint man fikk det i hverdagen, og hvor fint det er å jobbe med så gode folk. Hverdagen i lokalavisen er ganske artig.

– Beste sak i år?

– Igjen så har jeg ikke vært her så lenge. Men det er ingen tvil om at savnet-saken i november var den mest krevende. Jeg er fornøyd og stolt over at vi klarte å være først ute med de fleste nyhetsoppdateringene.

– I tillegg har jeg personlig jobbet med en sak om en ansettelsesprosess i en av kommunene som gikk godt. Det var et stykke arbeid jeg synes var givende å jobbe med, og som kanskje har ført til at man gjør ting bedre i kommunen i fremtidige prosesser.

– har du en uvanlig jule/førjuls-tradisjon?

– Hvis jeg skal peke på en ting, så er det kanskje at jeg av en eller annen grunn har fått en trang til å spille et spesielt dataspill i juletiden, som heter Battle of Wesnoth. Et fantasy-strategi-spill med 90-talls preg. Hva det kommer av, vet jeg ikke. Jeg fikk lyst til å spille det en jul og så har det bare blitt sånn. Så det går med en del timer i romjula på det.

Powered by Labrador CMS