Kommunikasjonsrådgiver i Norsk Tipping, Roar Jødahl sier de midlertidig har stanset pengespillet «Fleksnes».

Norsk Tipping stanser «Fleksnes»-spill etter full forvirring - varsler NRK-samtaler

– Vi hører hva NRK har sagt, og vi vil derfor gjøre som NRK foreslår, nemlig å sette oss ned å gå gjennom saken, sier Norsk Tipping.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Den folkekjære TV-karakteren Marve Fleksnes har den siste tiden vært å se i pengespillet «Fleksnes» fra Norsk Tipping.

Etter at Medier24 tok kontakt har spilleverandøren besluttet å midlertidig fjerne spillet, etter uenighet med NRK om bruken av karakteren. NRK mener de ikke har mottatt en henvendelse om bruken, men det er ikke Norsk Tipping enig i.

Kommunikasjonsrådgiver Roar Jødahl i Norsk Tipping, sier spilltilbyderen nå vil gå i dialog med NRK om saken.

– Vi har midlertidig stoppet spillet, for å gå den runden som vi ser åpenbart er nødvendig her. Vi hører hva NRK har sagt, og vi vil derfor gjøre som NRK foreslår, nemlig å sette oss ned å gå gjennom saken, sier Jødahl til Medier24.

– Hvorfor ville dere bruke Fleksnes til dette pengespillet?

– Vi utvikler produkter som vi håper vil være attraktive for dem som er interessert i pengespill. Etter en idéprosess fant vi ut at vi ville prøve dette, sier Jødahl.

– Vi har ikke fått en henvendelse

I forkant av Norsk Tippings uttalelser, sa NRK til Medier24 at de ikke kjente til Norsk Tippings bruk av Fleksnes-karakteren før spillet ble lansert.

Åse Marie Bendiksen er sjef for innholdssalg i NRK. Hun sier at Norsk Tipping har klarert bruken av Fleksnes med Bo Hermansson, som har opphavsretten til både karakteren og serieuniverset.

– I en TV-produksjon er det mange rettighetshavere involvert. I situasjoner som dette, vil vi NRKs avdeling for innholdssalg normalt sett bli kontaktet. Vi har ikke mottatt en slik henvendelse om bruken av Fleksnes til Norsk Tippings spill, sier Bendiksen til Medier24.

Og fortsetter:

– Vi ønsker å ta kontakt med Norsk Tipping og diskutere dette med dem. Vi har ikke fått en henvendelse fra dem om dette, sier Bendiksen.

– Behandles fra sak til sak

– Har dere muligheter til å stanse denne bruken, hvis dere vil?

– Vi må først snakke med Norsk Tipping om dette, svarer Bendiksen.

– Er det problematisk at en såpass viktig del av NRKS fjernsynshistorie knyttes til noe potensielt avhengighetsskapende?

– NRK ønsker først å ha en prat med Norsk Tipping om dette. Vi vil snakke med dem, for å finne ut hva vi vil gjøre videre.

– Kan NRK-innhold brukes som reklame til hva som helst?

– I utgangspunktet ikke, men det blir nesten for hypotetisk til at jeg kan si noe generelt om det. Vi behandler dette fra sak til sak, og reklame er i utgangspunktet ikke noe NRK er opptatt av å fronte, sier Bendiksen.

Powered by Labrador CMS