Mari Velsand og Medietilsynet.

Norsk Lokalkringkasting må betale 50.000 kroner i gebyr

FM-lokalradioen Norsk Lokalkringkasting må betale et gebyr på 50.000 kroner for brudd på to av radioens konsesjonsvilkår.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Vilkårene gjelder begrensede kommersielle inntekter og forbud mot videresending. Gebyret er ilagt etter at Medieklagenemnda opprettholder Medietilsynets vedtak.

Tilsynet reduserte i fjor sommer gebyret til Norsk Lokalkringkasting (Hallo Ski) fra 500.000 kroner til 50.000 kroner etter klage fra lokalradioen. Nemnda var enig i tilsynets vurdering om at lokalradioen brøt konsesjonsvilkårene, men mente det opprinnelige gebyret var for stort.

Lokalradioen Hallo Ski klaget på vedtaket på nytt etter at gebyret ble redusert, men nådde ikke fram i Medieklagenemnda med klagen.

Lokalradiostasjonene som sender på FM-nettet i storbyene, kan ikke drives kommersielt. Årsaken er at disse radioene ikke skal hindre lytternes overgang til digital lytting.

Derfor setter reglene en begrensning i inntjening på inntil 135 000 kroner årlig, eller maksimalt 40 prosent av virksomhetens samlede inntekter, i reklame- og sponsorinntekter.

Powered by Labrador CMS