Frank Gander, utviklingsredaktør i Distriktsdivisjonen i NRK
Frank Gander, utviklingsredaktør i Distriktsdivisjonen i NRK

Frank Gander slutter som NRK-redaktør - Blir direktør hos Schibsted-eieren

Mangeårig redaktør og journalist Frank Gander (53) er ansatt i en nyopprettet stilling som prosjektdirektør i Stiftelsen Tinius.

Publisert Sist oppdatert

Det skriver Stiftelsen Tinius i en pressemelding fredag ettermiddag.

Frank Gander jobber i dag som utviklingsredaktør i distriktsdivisjonen i NRK.

I NRK har han hatt ulike lederroller som frontredaktør, nettsjef og redaktør for dokumentar- og samfunnsavdelingen. Han har også vært kommunikasjonsdirektør i Direktoratet for e-helse.

– Stiftelsens formål er å sikre gode rammebetingelser for kvalitetsjournalistikk. De ønsker å være en medieeier i verdensklasse. Det har jeg lyst til å bidra til, sier Gander.

Han forteller videre at årene på Marienlyst har vært fine og lærerike.

NRK er et åpent, profesjonelt hus med mange dyktige folk. Jeg har fått delta i ledelsen av det strategiske og operative arbeidet med å ta allmennkringkasteren inn i en mobil- og strømmesentrisk, valgbar verden. Jeg har også hatt ansvar for NRKs fordypende og undersøkende journalistiske prosjekter på alle plattformer. Alle disse erfaringene tar jeg med meg videre til Stiftelsen Tinius, sier Gander.

Styreleder i Stiftelsen Tinius, Ole Jacob Sunde, er glad for å få Gander på laget.

– Han er svært kompetent med bred redaksjonell erfaring og innsikt. Han kjenner også Schibsted godt. Fremover blir det stadig viktigere å nå ut i samfunnet med kvalitetssikret informasjon og det er blant områdene vi satser på, sier Sunde.

Gander har tidligere arbeidet både som journalist, nyhetsleder og nettredaktør i Schibsted-mediehusene VG og Aftenposten.

Stiftelsen Tinius kontrollerer den største eierposten i Schibsted via selskapet Blommenholm Industrier.

Powered by Labrador CMS