Jan M. Moberg går av som TU-redaktør, mens Tor Nondal tar over som konstituert.
Jan M. Moberg (til venstre) går av som TU-redaktør, mens Tor Nondal tar over som konstituert.

Jan M. Moberg går av som Teknisk Ukeblad-redaktør

Tor Nondal overtar som TU-redaktør, mens Espen Havnen-Olesen blir ny adm.dir.

Publisert Sist oppdatert

Jan M. Moberg går av som ansvarlig redaktør og administrerende direktør for Teknisk Ukeblad (TU), får Medier24 bekreftet torsdag formiddag.

Kampanje erfarte nyheten først.

Moberg har ledet TU siden 2009, og vil fortsette i organisasjonen. Etter det Medier24 forstår vil Moberg gå inn i en rolle som kommentator og teknologiredaktør.

Medier24 får videre bekreftet at TU-styret har valgt å konstituere Espen Havnen-Olesen som ny adm.dir. og Tor Nondal som ny ansvarlig redaktør.

Nondal bekrefter skiftet overfor Medier24.

– Det blir en videreføring av den jobben jeg har hatt fram til nå, som redaktør for Digi.no og Tu.no, sier Nondal til Medier24.

– Jeg er glad for tilliten fra styret. Espen og jeg er svært motivert for sammen med de ansatte å videreføre alt det spennende som nå er på gang i TU Media inntil styret har en permanent løsning på plass. Redaksjonen i TU Media består en gjeng dyktige, engasjerte og kunnskapsrike journalister, som de siste par årene gjentatte ganger har vært nyhetsledende på store og viktige saker, fortsetter Nondal. 

Han legger til at teknologi og teknologiutvikling vil påvirke og endre samfunnet drastisk de neste årene. 

– – det er bare å nevne kunstig intelligens og det grønne skiftet. Vi er slik sett i en ideell posisjon og vi skal levere hardtslående, vesentlig og innsiktsfull journalistikk om teknologiene, aktørene, pengene og konfliktene som gjør våre drøye 30 000 abonnenter klokere.

Moberg fratrer stillingen umiddelbart, men fortsetter altså i mediehuset som kommentator og teknologiredaktør.

– Samtidig er vi veldig glad for at Jan blir med videre som teknologiredaktør. Han skal også fortsette å lage podkasten «Teknisk Sett». Jan har vært instrumentell i TU Medias utvikling fra 0 til 30 000 digitale abonnenter.

Moberg har ikke besvart Medier24s henvendelser. 

sin LinkedIn-side skriver imidlertid Moberg følgende om avgangen: 

«Etter snart 15 år og på eget initiativ har jeg i dag fratrådt som adm.dir. & ansv. red. i Teknisk Ukeblad Media AS.

Men - jeg fortsetter i selskapet. Nå som teknologiredaktør.

Jeg skal konsentrere meg om å lage innhold, kommentarer og podkaster om alle de spennende teknologiene og (primært) norske satsingene/selskapene som forsøker å slå seg opp i verden.

Spekteret er virkelig vidt! Fra miniorganer og havbunnsmineraler til intelligente transportsystemer og fusjonskraft - med mye mer!

Dette skal bli bra!»

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@medier24.no

Powered by Labrador CMS