Lea Lauvland Longva (20) er ny redaktør i Under Dusken

Lea Lauvland Longva (20) blir ny redaktør i Under Dusken

– Jeg er en person som er veldig glad i å ta på meg ansvar, så da var dette et perfekt verv, sier den påtroppende redaktøren.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel.

(TRONDHEIM:) Lea Lauvland Longva (20) er valgt inn som ny redaktør i studentavisen Under Dusken i Trondheim. Hun tar over for Åsmund Hunderi Stemland etter nyttår. Hunderi Stemland har vært redaktør siden 1. januar 2020.

Lauvland Longva har jobbet som journalist i avisen siden februar, og forskning- og forbruker-redaktør det siste halve året.

– Dette er skikkelig gøy. Jeg er en person som er veldig glad i å ta på meg ansvar, så da var dette et perfekt verv, sier hun til Medier24.

Lauvland Longva studerer Energi og Miljø og er en av de yngste redaktørene i avisens historie.

Nå gleder hun seg til å dekke studentmiljøet i byen.

– Vi kan ikke sammenligne oss med Adressa og Nidaros, vi er bare frivillige og studerer samtidig. Så vi må finne gode løsninger på hvordan vi kan dekke nyhetene uten at studentene blir overarbeidet.

Hun mener de store avisene forsømmer studentene litt.

– Det har nok noe å gjøre med at det ikke er så mange studenter som leser Adressa og Nidaros, men de har nok ignorert oss litt i saker som har med studenter å gjøre. Så der er det viktig at vi viser oss frem og fortsetter å være en viktig stemme for, sier hun.

Powered by Labrador CMS