Maria Ekerholt er ansatt som ny redaksjonssjef på NRK Innlandets kontor på Lillehammer.

Journalist-veteran Maria Ekerholt blir ny redaksjons­sjef i NRK Innlandet

– Maria har en helt unik kompetanse og fartstid i dette mediehuset.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Maria Ekerholt (66) er ansatt som ny redaksjonssjef på NRK Innlandets kontor på Lillehammer, opplyser distriktskontoret.

Hun har fungert i redaksjonssjef-stillingen siden oktober i fjor, og har jobbet på Lillehammer-kontoret helt siden 1986 i forskjellige redaksjonelle stillinger.

Ekerholt kom første gangen inn i NRK som 17-åring i 1972 - det vil si for 50 år siden.

Jobb-bytte?

Har du eller noen du kjenner skiftet jobb i mediebransjen? Send oss tips på tips@medier24.no

– Det er utrolig morsomt at jeg blir satset på i min alder når vi stadig hører om at folk over 50 ikke kalles inn til intervjuer både i min bransje og andre bransjer. Jeg tenker mangfold er viktig, og selv får jeg mye energi av å jobbe med unge mennesker, og jeg tror jeg kan gi noe tilbake med mine erfaringer, sier Ekerholt.

Hun legger også til:

– Jeg brenner fortsatt for journalistikken, og trives også godt med personalansvaret for en flott gjeng som står på rundt meg. Så jeg tror jeg fortsatt har noe ugjort på tross lang fartstid i NRK i mange ulike funksjoner, sier Ekerholt

NRK Innlandets distriktsredaktør, Silje Kampesæter, er glad for ansettelsen.

– Maria har en helt unik kompetanse og fartstid i dette mediehuset, samtidig som hun er i særklasse når det gjelder både idéutvikling og entusiasme, sier Kampesæter.

Powered by Labrador CMS