På bilde: Vilde Bratland Eriksen gjør comeback i NRK.
Vilde Bratland Erikstad har tidligere vært programleder for NRK Innafor

Sa opp jobben i NRK for å bli guide på Svalbard. Nå gjør hun comeback

Innafor-programleder Vilde Bratland Erikstad skal vikariere på NRKs lokalkontor i Svolvær det neste året.

Publisert Sist oppdatert

Vilde Bratland Erikstad skal vikariere på NRKs lokalkontor i Svolvær det neste året. Hun danket ut 20 andre søkere, skriver NRK i en pressemelding.

27-åringen har tidligere jobbet som journalist i NRK Nordland i Bodø - og er blitt et kjent fjes etter å ha vært programleder for NRK Innafor.

I 2021 sa hun opp jobben i NRK, og de to siste årene har hun jobbet som turguide på Svalbard.

– Det er utrolig spennende og rart. Jeg følte meg ganske ferdig med journalistikken da jeg dro til Svalbard. Men så har nysgjerrigheten kommet krypende tilbake, og jeg har savnet veldig det å skape noe. Svalbard er min store kjærlighet, vi har ikke slått opp. Men jeg hadde visst ikke slått opp med journalistikken heller, fastslår Bratland Erikstad i meldingen.

Hun vikarierer for NRKs faste journalist i Lofoten, John Inge Johansen, som midlertidig har flyttet til Bergen.

Distriktsredaktør Vibeke Madsen er fornøyd med signeringen.

– Vilde er en dyktig og solid journalist som vi er trygge på at vil gjøre en veldig god jobb for oss. Hun skal jobbe i region med mange hendelser og stort nyhetstrøkk. I tillegg at hun kjenner regionen godt fra før, er hun sterk på menneskemøter og historieformidling. Vi ser fram til at Vilde er på plass ved kontoret vårt i Svolvær, sier Madsen. 

Bratland Eriksen starter i jobben 1. september og vil dekke områdene Lofoten og Vesterålen for NRK.

– Det artigste med journalistikken er jo å formidle alle slags historier, og kanskje særlig i Lofoten og Vesterålen - her sier man ting som det er. Jeg er muligens noe inhabil, men visuelt sett er Lofoten og Vesterålen også noe av det villeste Norge kan by på. Det føles ganske perfekt å gjøre comeback her. Dessuten er det godt å komme hjem, så klart, sier hun.

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@medier24.no

Powered by Labrador CMS