David Sviland (31) og Kristin Askjer Lien (27) har fått fast ansettelse i Vårt Land.
David Sviland (31) og Kristin Askjer Lien (27) har fått fast ansettelse i Vårt Land.

Vårt Land ansetter ny vaktsjef og debattjournalist

David Sviland (31) og Kristin Askjer Lien (27) har fått fast ansettelse i Vårt Land.

Publisert Sist oppdatert

Vårt Land ansetter Kristin Askjer Lien (27) som vaktsjef og går inn i publiserings-teamet. I tillegg blir David Sviland (31) fast ansatt som debattjournalist.

Askjer Lien har vært tilknyttet vårt land i ett år i ulike roller.

– Kristin har en unik kombinasjon av innovasjonskraft, journalistisk teft og trygg autoritet, og hun kjenner Vårt Lands redaksjonelle prosjekt og nisjeposisjon svært godt sier Veslemøy Østrem, nyhetsredaktør.

Hun forteller at avisen det siste året har vi endret vaktsjefenes rolle i redaksjonen, slik at de er multimediale og fungerer som et nav i hele det redaksjonelle hjulet.

–Der vil Kristin utfylle og berike oss, sier hun.

Askjer Lien har bakgrunn som journalist og redaktør i nettmagasinet iTro og har også vært praktikant ved ambassaden i Myanmar. Hun er i siste innspurt av en master i religion og politikk og starter i Vårt Land i midten av mars.

Vaktsjefteamet i Vårt Land består nå av Jarle Sanden, Eira Lie Jor, Hans-Olav Riise (frontsjef) og Kristin Askjer Lien.

I tillegg er David Sviland (31) ansatt i fast stilling som debattjournalist. Han har vært et år i prosjektstilling i samme redaksjon.

Debatt har det siste året vært et av Vårt Lands satsningsområder og har hatt en betydelig vekst i antall lesere.

– David har, sammen med debattleder Dana Wanounou, bidratt til å løfte Vårt Lands debattjournalistikk kvalitetsmessig og få inn flere nye stemmer. Dette har gitt betydelig vekst i antall lesere av Vårt Lands debattstoff, sier politisk redaktør Berit Aalborg, som har redaktøransvar for debattredaksjonen.

Hun sier Sviland er iderik og har en god forståelse for avisprosjektet Vårt Land.

– Han har bidratt til at debattredaksjonen har satt dagsorden mange ganger, gjennom å finne fram til viktige stemmer i religions- og samfunnsdebatten. Jeg er strålende fornøyd med å ha David med på laget, sier Aalborg.

Powered by Labrador CMS