Landslaget i fotball for kortvokste. Øverst fra venstre: Brage Tønsager, Thomas Daae, David Pain, Emil Jonasdal Johannessen, Geir Atle Apeland, Ole Martin Årst (trener). Nederst fra venstre: Christina Wathne, Maria Eide-Kvalvaag, Fredrik Myrenget, Hedda Eliassen, Miriam Jasmin Vik.

NRK med ny serie om historisk fotball-lag

NRKs nye serie følger landslaget i fotball for kortvokste på vei til VM. 

Publisert Sist oppdatert

I NRKs nye TV-serie «gigantene» følges det første norske landslaget i fotball for kortvokste, og deres deltakelse i fotball-VM, en del av World Dwarf Games i Tyskland i fjor sommer.

– Det har vært helt fantastisk å få muligheten til å være med på dette laget. Jeg føler meg så heldig og takknemlig. Det å kunne spille fotball med andre mennesker på samme nivå gjør det mulig for meg og de andre å føle på mestring og tilhørighet. Vi har alle utfordret oss selv på hver vår måte, sier Miriam Jasmin Vik, en av spillerne på laget. 

I løpet av reisen mot VM trente spillerne kontinuerlig for å være best mulig rustet for å representerer de norske fargene på banen.

– Det har vært veldig fint å være med på dette prosjektet. Det var stort å representere Norge, men det var like moro å bli kjent med nye folk. Ikke minst å se at det er kortvokste rundt omkring i verden som trener for å bli best, sier Geir Atle Apeland, som også er en del av laget.

Prosjektet er et samarbeid mellom NRK, Teddy TV og Norsk Interesseforening for Kortvokste (NiK). Gjennom seks episoder får publikum innsikt i hvordan det er å leve som kortvokst. 

Og med seg på laget har de fått tidligere landslagsspiller Ole Martin Årst som trener. 

– Da Teddy TV ringte og la fram ideen, var det noe umiddelbart i meg som sa at dette ville jeg være med på. Grunntanken om at aktivitet og idrett skal være for alle, er noe som alltid har vært viktig for meg. Derfor sa jeg vel ja nærmest på direkten. I tillegg skal jeg vel være så ærlig og si at dette var min eneste sjanse til å bli landslagssjef, sier Årst og ler.

Laget består av spillere med ulike erfaringer med fotball. Noen av dem hadde aldri spilt tidligere. Andre prøvde seg da de var yngre, men måtte slutte fordi idretten ikke var tilpasset dem.

Nå har de blitt en del av en arena hvor de andre har like forutsetninger som dem selv. En tanke bak prosjektet var å ha fokus på tilrettelegging og inkludering.

– Gigantene er en serie som handler om mot, samhold og mestring. Mange faller utenfor vanlige tilbud om organisert idrett på grunn av at man på et eller annet vis skiller seg litt ut. Med denne serien ønsker vi å bidra til forståelsen av at sport er for alle, sier Jan Egil Ådland, prosjektredaktør i NRK.

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@medier24.no

Powered by Labrador CMS